ula Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 południe zwija kolorowy namiot za horyzont by dalej rozdawać piegi ja nie dostałam zanim mokry tupot stóp zmylił całkiem zakurzone drogi wypełzłam jak ślimak goniąc za drzazgą ostatniego promyka przy okazji przejrzałam się w zwierciadle ulic szkoda że nie boso może poczułabym nagrzaną tęczę pod stopami w końcu było za późno codziennie czarodziejka noc z czerniejącym welonem kolejny raz stanęłam przy ołtarzu samotnie
Pablo_Pikaso Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawsze robią na mnie wrażenie wyszukane metafory w Twoim najbardziej mi się "goniąc za drzazgą ostatniego promyka" - jest tak obrazowa że widać strumień deszczu jak rozcina na "drzazgi" ostatnie przebłyski słońca to samo z "tęczą pod stopami" - bardzo, bardzo... a co byś powiedziała gdyby z ostatniej wyrzucić "jako" szacuneczek
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 To samo co wyżej. BOOOOmba. południe zwija kolorowy namiot za horyzont by dalej rozdawać piegi Miłego... .
ula Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawsze robią na mnie wrażenie wyszukane metafory w Twoim najbardziej mi się "goniąc za drzazgą ostatniego promyka" - jest tak obrazowa że widać strumień deszczu jak rozcina na "drzazgi" ostatnie przebłyski słońca to samo z "tęczą pod stopami" - bardzo, bardzo... a co byś powiedziała gdyby z ostatniej wyrzucić "jako" szacuneczek masz rację, jako można usunąć:) dziękuję za podpowiedź i komentarz, od którego aż pojaśniałam:)) ukłonik, Ulka
ula Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, dziękuję bardzo i cieszę się:)
ula Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi za wizytę i pozostawiony jej znak, pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi