Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 już gdzieś się przyczaił zmierzch co swym zwyczajem znów podzieli nam rozum na raz zmysły na dwa wiem poproszę gwiazdy niech zabłysną jaśniej dziś cały ich blask niewinnie tak mój uśmiech skradł deszcz to ukartował byś z rzęs mych scałował wstyd co grzeszne sny przewrotnie tak wśród powiek skrył wnet zapachnie owoc w noc atramentową niech zakazem swym przegoni mi niebieski świt chodź niech się przekona noc rozkojarzona jak wyszepczesz mi w gorączce sny pieszczotą chwil tylko dotknij pragnieniem myśli mych zapatrzenie
zak stanisława Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 no, Beatko, coraz lepeij, te rymy , ten rytm, płynie jak księżyc po niebie super Jka dla mnie! uściskowywuję
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak mi sie cosik zaeksperymentowało z rymami wewnetrznymi:)usciski Stasiu:)
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 ciekawy wiersz daje do myślenia, jednak osobiście skróciłbym niektóre wersy, ale to tylko moje spostrzeżenie serdecznie 13
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Sfinksie:) sa faktycznie długie, ale jest to zamierzone...kryja wewnetrzne rymy i przez to wiersz jest bardziej melodyjny.Oczywiscie wiersz czeka na podszepty warsztatowe:)pozdr.
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Wiem , że to było zamierzone dziś cały ich blask niewinnie tak mój uśmiech skradł np w tym wersie nie wiem czy jest potrzebne,, tak" w takim zapisie. Ja osobiście bym ten wers zapisał tak Dziś cały ich blask taki niewinny mój uśmiech skradł to w tym wierszu nie daje mi spokoju z tymi wersami srdecznie 13 ale wola Autorki
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kocham Bernadetto taką poezję... czytać podziwiać i sama próbować więc wczytuję się w Twój wiersz i podziwiam (czy nie wkradła się literówka " byś w rzęs mych scałował") pozdrawiam serdecznie
bazyl_prost Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 atramentową nie granatową muszę zapamiętać, macie jakieś słowo na niebieski atramentowy inkaust? blinkowy, bliu, inkiel bo z ośmiornicy kolca, nocne niebo, unijny, indygo, kobalt jakieś śpiewne i nie głupie?coś na a A albo N alins, alin, nalin, kobalinowy, nalinowy może bo navy blue,
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kocham Bernadetto taką poezję... czytać podziwiać i sama próbować więc wczytuję się w Twój wiersz i podziwiam (czy nie wkradła się literówka " byś w rzęs mych scałował") pozdrawiam serdecznie oczywiscie Grazynko ze literowka:) juz poprawiam:)pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bazylku co Ty z tym tuszem kmbinujesz?:):)pozdrowki:)
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. troszke sie w ten sposob rytm gubi...zreszta rym wewnetrzny tez...pozdrawiam:)i dzieki za sugestie:)
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 cudownie śpiewająco...jak piosenka, tylko dopisać nuty; widzę esperymenty...fajnie Ci to wyszło...czytam już od rana nie wiem raz który z rozdziawioną...hehe...:):) piknie, piknie Beatko :)))
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Krysiu:) taki eksperymentator dzis ze mnie:) pozdrawiam
aluna Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Beatko siódme niebo....pięknie...poruszyło do głębi...!!! Uściski!
Bernadetta1 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki aluno:)pozdr.
Pablo_Pikaso Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 kobieto rozpalasz zmysły i jak tu o Ciebie nie walczyć szacuneczek
Bernadetta1 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesli jeszcze na szable to czemu nie?;)wspaniałomyslnie rzucam rekawiczke;)...miedzy lwy:):);)pozdrawiam
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesli jeszcze na szable to czemu nie?;)wspaniałomyslnie rzucam rekawiczke;)...miedzy lwy:):);)pozdrawiam no no... między lwy... nie mam szabli miecza ni pióra chyba że klawiatura lepiej stąd zmykam:) szacuneczek
Rekomendowane odpowiedzi