Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

psy zawodzą przy księżycu. i ty,
z mistycznym półpiersiem
– fazą wyuczoną w pełni –
na wierzchu, nasiąkłaś życiem
jak szmata brudem. a-sentymentalnie,
ja zawodzę w praktyce.

nieśmiało wracałem.
a słowo nieść miało
po palecie znaczeń wszystkie
twoje zdrady i ucieczki
przed proporcją.

głowa jak globus
byłaby światem.

nos jak pomyłka –
wieczną zagadką.

szminkowane usta – prawdziwą
purpurą karminem szkarłatem. rozdarłaś się
na mnie. klasycznie – bezradny wobec wrzasku,
tu trzeba awangardy.

a Picasso nie żyje

Opublikowano

bardzo mi się spodobał Twój wiersz...napisałeś coś fantastycznego dodaje do ulubionych pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• nie dziw się gdy serce stygnie przybiera barwy ochronne są słowa z mocą rażenia których się nie da zapomnieć przylgną głęboko pod skórą wejdą w krwioobieg jak cienie można znów głowę podnosić ale już z innym spojrzeniem  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - serdecznie dziękuje za czytanie - strych to magiczne miejsce                które kryje wiele tajemnic - wspomnień  łez i uśmiechów -                                                                                                  Pzdr.serdecznie.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - miło że ci się podoba - a z tym wiekiem masz rację -                                                                                      Pzdr.wieczorowo.
    • Mija prawie rok odkąd byłeś cały we mnie Spytałes czy boli Nie pamiętasz nawet pewnie   Patrzyłeś mi w oczy Słowa mi mówiłeś miłe  To nie ma znaczenia Bo i tak wrócisz do byłej   Płynie zimna krew przez twoje gorące ciało Bardzo chce Cię mieć ale ciało to za mało   Mogło być tak pięknie Mogło być nam doskonale Chciałabym być z Tobą Zamiast pisać gorzkie żale   Kochankowie życia co miłością się zatruli jest komu poruchać a nie ma kogo przytulić
    • Bardzo ciekawy wiersz. Drapie w serce.    Mam pytanie do pierwszej strony, a konkretnie do fragmentu :  " Okna, rynny, szczypiorek i rosnący prawie w drzwiach" Czy tutaj szyk wyrazów jest tak celowi użyty,  czy wkradł się jakiś błąd"    Pozdrawiam i gratuluję utworu. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...