vice Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kiedy rodzi się przepowiednia koty zwisają z drzew. na węch. naturalnie. tutaj gałąź skarpa i ciasteczko z ulubioną kawą. poranna zorza i pełno chmur. to jasne że będzie ciemno. nadchodzi wzgórze. i nas właśnie posądzają o lenistwo; w kolanach wody jakby chluboczą płytkością. z zewnątrz to widać. nie mam świeczek i nie chcę ich mieć. zwijam się w kulkę i rzucam w przód dla niepohamowania. tam gdzie rosną pokrzywy wszedłem w slipkach. miałem jedenaście lat i mały grzech na sumieniu. niskie perspetkywy a właściwie ich brak i - pewność. teraz w tym miejscu grzęzi się jeszcze pustka. skraj porośnięty dla picu i nierówne zbocze; turlam się na siłach grawitacji i wciąż ten sam widok. turlam się aż czemuś się to wszystko znudzi.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Znakomite. Takie rozliczanie się(?) z tym co otacza i ma wpływ. Zachwyt jednak nad siłami nieznanymi i niewytłumaczalnymi. Świetna wersyfikacja od początku do końca. A.S.S.
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Trochę to opowiastka. Jednak metaforyzacja w opisie emocji nadaje tekstowi rysy liryczne (na Boga! liryczne...) Pozdrawiam zaciekawiona, niech się "turla". A.
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nareszcie coś dobrego. Uff. Mam od jakiegoś czasu wrazenie, że to dział dla Bardzo Początkujących. vicu - doskonała forma, z czym czasem u Ciebie krucho no i warstwa treściowo podana cacuś.Dwie ostatnie części z puentą najmocniej. pozdrawiam - Mirka
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przyjemność czytania. ("to jasne że będzie ciemno. nadchodzi wzgórze"; "zwijam się w kulkę i rzucam w przód dla niepohamowania"; "aż czemuś się to wszystko znudzi" .., i wiele innych) i świetny tytuł :) pozdr
vice Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Adamie nei wiem vczy zachwyt ale cieszę się takim odczytaniem wiersza. obawiam się że chyba jestem usatysfakcjonowany ze względu na stworzenie drugiej perspektywy :))))) mirka: formalnie zawsze chyba kiepsko było. nie myślałem nad nią nigdy. teraz też ale właśnei moze dlatego wyszło dopbrze? wcześniej jednak śmiałem coś poprawić :) cieszę się słowami. cytuje co pomyślałem zaraz po przeczytaniu komentarzy ( żeby nie oszukiwać :) "kurwa zajebiście że tak pomyśleli" :))))) pozdrawiam
Damian Cielepa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na dziś dzień nie mogę się odnaleść w tym wierszu. "czarne koty dobrze się palą" ma dużo dobrych momentów. pozdrowionka for vice:)
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tytyl jak najbardziej przyciaga :) Troszke to wyglada na proze poetycka, ale jakkolwiek by tego utworu nie nazwac, jest slicznie napisany. Ludzko w nim i klimatycznie. Pozdrawiam serdecznie Coolt
vice Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tytuł? :))) cieszę się podobaniem. jakby nie patrzeć to kto go pisał ? heheh
Julka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "zwijam się w kulkę i rzucam w przód dla niepohamowania". Wiersz jest i o mnie. Bardzo przemawiają te obrazki, jak zwykle u Ciebie pisane w zaskakujący sposób. Mój podziw dla Twoich wierszy rośnie jak na drożdżach:) pozdr.
vice Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje i pozdrawiam :)
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 O kurcze. Muszę się pozytywnie wypowiedzieć :) Czyżby zła passa się skończyła? Pozdr.
vice Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem o co chodzi :) zła passa? no co ty :)
Grzegorz Lipski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zajrzałem tu na zasadzie wzajemności i z przyjemnością stwierdzam, że podoba mi się ten wiersz. gratuluję Twój prywatny dupowłaz
vice Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))) powiedzmy ze nie tak to miało być odebrane pozdrawiam ;)
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmm.. przyciągnął mnie tytuł.. okazało się, że wiersz mu dorównał :)) prawie poczułam zapach tego lata kiedy miałam kilka lat świat zawsze jasnym był wiersz dobrze się zaczyna a dalsza część nie psuje pozytywnego wrażenia a bardziej je potęguje naprawdę nie ma się do czego przyczepić :) na 5 z + :)) pozdrawiam Emilka
Rekomendowane odpowiedzi