Franka Zet Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Niech no tylko nareszcie zakwitną jabłonie, Niech się kwiatem zasypią czereśnie i wiśnie; Gałąź mokra policzek pogładzi i schroni Przed słońcem mrugającym plamkami przez liście. Niech by ślad zatarł trawę zroszoną rtęciowo I niechby nikt nie wiedział, co taki ślad znaczy. Niechby mi wolno było z rękami pod głową Gdzieś w czystej wysokości skowronka zobaczyć. Ech, marzą mi się jasne, złotawe kaczeńce Jak lśniący kamyk gładko wymyty w strumieniu; Więc jeszcze te jabłonie i nie trzeba więcej, by w końcu zasnąć słodko na twoim ramieniu.
Opuszczone Marzenia Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Jej.. Aż się zaczytałam ... Śliczny ten wiersz. Taki niby prosty a tyle przekazuje. Oby tak dalej! Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ale mnie rozmarzyłaś :) właśnie wróciłam ze spaceru, a one kwitną tak pięknie...gdyby jeszcze tak zasnąć "na twoim ramieniu"...czyż może być piękniej? ojoj, rozwzdychałam się na dobre :)))) ładnie! cieplutko pozdrawiam :) Krysia
Danka Kot Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Almare Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ach, jak lubię, jak kobieta marzy o nim, a szczególnie, jak marzy wierszem. pozdrawiam
aluna Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ach dobrze marzyć ...to właśnie Franko czynisz ze mną ! Pozdrawiam!
adam_bubak Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli chodzi o rym, to ja jestem Wielka Ignorancja (nie mylić z Wielkim Kryzysem:), czyli mało użyteczny jestem, no może przyczepię się, że niechby pisze się chyba razem ;), a co do wrażeń powierszowych - ładnie i miękko. I chociaż ja, to raczej poetycki brutal jestem, miło się wyciągnąłem na trawie i zapatrzyłem w górę (O kurcze! Jak ja dawno nie słyszałem skowronka!) Pozdrowiam ciepło Adam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 A po co Franko tutaj ? Przecież Twój wiersz jest na Złoty Medal. Czekam niecierpliwie by zaistniał niewarsztatowo. Z poważaniem KKK
Baba_Izba Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Bardzo piękny, wiosenny wiersz z dużą dozą tęsnoty, lubię takie, skowronka już słyszałam w tym roku. (Pierwszy wers - nie jest chyba odkrywczy, za bardzo kojarzy mi się ze znaną piosenką). Serdecznie pozdrawiam - baba
Judyt Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 no tak taki wiersz- faktycznie wierszowy i fajnie rozkojarzony; J.
Franka Zet Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Dziękuję Wszystkim za wspólne wiosenne zachwyty - Opuszczone Marzenie, Krysia, Danka, Almare, Aluna, Adam, Krzysztof, Baba, Judyt: ach, pohuśtałam się z Wami na kwitnących gałęziach. Adasiu, "niechby" faktycznie razem; Babo to stary wiersz z czasów "Niech no tylko zakwitną jabłonie" Osieckiej, tak mi to wtedy chodziło po głowie, zresztą wszyscy śpiewali, a ja dośpiewałam wierszem. Zielono mi (ach, ta Agnieszka, zapisała wszystko) :)))))
okruszek i orzeszek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Bardzo na czasie, gdy pora kwitnienia. Takie ukojenie dla serca. Bardzo nam się podoba. Pozdrawiamy :):)
Rekomendowane odpowiedzi