Ruffle_puffle Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Z naszych polskich poetów. Chodzi mi tutaj raczej o tych mniej znanych + awangardowych. Ostatnio błąkam się bez weny i chyba tylko jakiś powiew świeżości mógłby ją uruchomić.
Tomasz_Piekło Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 www.literackie.pl/utwory.asp?idautora=23&lang= www.literackie.pl/utwory.asp?idautora=77&idtekstu=2296&lang= No i Honeta jeśli jeszcze nie czytałeś to poczytaj gdzieś, on pobudza wyobraźnię bardzo;)
JacekSojan Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Władysław Sebyła; Marta Obertyńska; Saint-John Perse; Rainer Maria Rilke; Joanna Lewandowska; Stefan Rewiński; Bogdan Zdanowicz; Adam Zagajewski; Anna Achmatowa; Osip Mandelsztam; Mikołaj Gumilew; Izabela Fietkiewicz-Paszek ... ... ...
Rachel_Grass Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o. tego Pana znam i naprawdę szczerze polecam. świetne źródło obserwacjo-inspiracji ;)
Pancolek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Polecam czasopisma, a zwłaszcza Nową Okolicę Poetów. To kwartalnik literacki (w sumie poetycki) i naprawdę sporo do poczytania. W nowym numerze jest również wybór meksykańskich poetów
Ruffle_puffle Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam to.
M._Krzywak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ja nazwiskami sypać nie będę, ale mam taką metodę - czasem biorę jakiś banknocik, pędzę do taniej książki i skupuje kilka tomików -po prostu co wpada w ręce.
Rachel_Grass Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam to. i jak?
Ruffle_puffle Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam to. i jak? Nieźle.
Michał_Zawadowski Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w wielu miejscach to awangardą to nie zapachniało asher :-)
Michał_Zawadowski Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, słyszałem że jest niezły, ale lepszy jest chłopak z miasta kraków
Rekomendowane odpowiedzi