Marta Magdalena Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a-zrozumienie głęboko a wspinam się po(d)nie maczkiem szlaczkiem trywialniaczkiem pod gardło podgardlą pod włosie podwłosią pod górny dół po czołowy pot durny kleję się potem z wielu wyrzutówcałość proszę powstać czołga… o już jest supernowa roz-gwiazda na dnie
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie podoba mi sie... sam pomysł powtórzenia... w zasadzie nic nie wnosi... przykro mi życze miłej nocki Tera
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Niektórzy malarze przesłynni i wzięci, nie mogąc poradzić sobie z nadmiarem zamówień lub też nie chcąc brudzić rączek detalami, zatrudniali zręcznych epigonów, sygnując ich dzieła, "poddzieła" swoim nazwiskiem. Nie wiem, czy skorzystałby z tego święty Miron B., gdyby go zawalono (za życia) ogromem zamówień z wydawnictw - natomiast zastanawiam się, czemu ma służyć to częste ostatnio wyważanie tych dawno otwartych drzwi. Może chodzi o to, żeby takim językiem napisać o tym, o czym jeszcze nie napisano? Czy też niektórzy liczą na słabe oczytanie odbiorców? Zręczny epigonizm bez plagiatu, ale i bez odrobiny indywidualności. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi