Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewien ortopeda z okolic Lubiąża

Z produkcją komórek macierzystych nie nadąża

Gdy je wytworzy 

Pacjentkom włoży 

Efektem tego magiczna jest ciąża

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Bardzo dziękuję: Za prawdę bez patosu.   Za chleb, kolejkę i motyla.   Za wiersz, który trzeba przeczytać dwa razy i pomilczeć po nim.  Bo to w nas zostanie. Pozdrawiam.
    • Dziękuję wszystkim za opinie!   @Jacek_Suchowicz prawdziwa kontynuacja wiersza! :D  @LessLove dobrze ujęte! @Posem  również prawda, wiersz można interpretować na różne sposoby  :) @Natuskaa tak, bywają bardzo nieuchwytni...
    • Śpiewnie, rytmicznie, spokojnie i z głębokim półsnem...
    • @jjzielezinski   Bardzo dziękuję!    To ja powinnam dziękować -  i dziękuję, z całego serca. Czasem wiersz innego poety działa jak klucz, który otwiera drzwi, o których nie wiedziałam, że istnieją. Twój wiersz był właśnie takim kluczem. Nie powiedział mi, co pisać - powiedział mi, że w ogóle można. że temat nie jest zamknięty, nie jest tylko dla historyków.    Masz rację - temat jest obciążony. Ale dla mnie to wiersz historyczny - więc nie boję się, że ten temat może wywołać jakieś kontrowersje.  A może właśnie poezja dotrze tam, gdzie podręcznik nie sięga - nie dlatego, że jest mądrzejsza, ale dlatego, że mówi sercem, nie datą.  To, co piszesz o „Oskarze” - wzrusza mnie ogromnie. Ale chcę, że byś wiedział - dla mnie nagrodą jest to, że łańcuch nie został przerwany. Twój wiersz, potem mój, a może trzeci  - kiedyś ktoś przeczyta  trzy wiersze  i napisze swój. I bruk będzie pamiętał dłużej.   Serdecznie pozdrawiam. 
    • @Gosława   Reniu:)   to co piszesz nie tyle opowiada sytuacje co ją ucieleśnia    ruch zużycie i świętowanie są tu jednym procesem   jakby tarciem  materii.    nie uciekasz w metaforę tylko pozwalasz rzeczom mówić własnym ciężarem   i z tego konkretu rodzi się coś na wskroś filozoficznego: kruchosc która nie odbiera intensywności a wręcz   ją wzmacnia.   piękna świadoma poetycka robota   pozdrawiam Reniu:)    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...