Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 - to tylko słowa słowa moje ukochanie złe i dobre przaśne wytrawne i niezwykłe własnopowstałe samooddychająco porywające turbulencje kiedy myśli całują całują nieustannie szeptem otaczam czułopylnym rojem tętnem ciepłolubnych miejsc szmerem sennosrebrnym wonnych rozkojarzeń stapiam usta z malinowym błyskiem światło biorę słowopalnym szkwałem i uśmiecham uśmiecham uśmiecham kiedy myśli całują całują nieustannie snuję dotyk jedwabny słowiąc zamgleń kroplami wiodę w prawdy nieprawdy zakamarki tkliwe sycę kładąc ślady gorące z głodu słonosłownej rosy żarem chciwych chęci – by rozmarzyć
adam_bubak Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Znakomite - miejscami czuję się jakbym czytał Dodgsona, ale to dobre skojarzenie, chociaż pewnie i znalazłyby się inne - takie po prostu było moje pierwsze. Piękny wiersz - kawałek bardzo dobrej poezji Gratuluję i serdecznie pozdrawiam Adam
Magda_Tara Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 :)) znam Twój "szept"...Almare wielkiej piękności erotyk :))
Bernadetta1 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 ja tez sie przyłaczam do gratulacji:) wiersz sam płynie...pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Przyłączam się do chórku, bo zna się na rzeczy, mnie też bardzo, bardzo (naturalnie podoba), jedynie nie zrozumiałam "słowiąc zamgleń"( odbieram jak "słownych") ale możliwe, że to tylko moje przesilenie wiosenne. Serdecznie pozdrawiam - baba
Wilcza Jagoda Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę słownictwo przypomina Alicję , Jacka Suchowicza i Stanisławę ale tak poza tym, to bardzo wdzięczny wiersz :D pozdrawiam Jagoda
Rachel_Grass Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 zawsze byłam ciekawa, dlaczego miłość objawia się słowotokiem (nic złego nie mam na myśli ;))
adam_bubak Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale tylko w literaturze pewnie dlatego że w trakcie nie ma kiedy pogadać :D
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Lubię takie ornamentowe cudeńka :)
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))wiedziałem, wiedziałem, że wpadnie jakiś biały i powie: tylesłów! :))) napisałem dwa wiersze w jednym, a odpowiedź dlaczego wewnętrzny wiersz jest tak długi, zawarłem w pierwszym wersie. przeczytaj uważnie pierwszy wers. jestem autorem najkrótszego wiersza o miłość, a mianowicie: Miłość . stan zakochania to emocjonalna "kropka", czyż nie? koniec i początek w jednym. Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest łatwiej, jak lubi się to samo. :) Pozdrawiam.
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 [quote] ale tak poza tym, to bardzo wdzięczny wiersz :D ...jeżeli wdzięczny, to autor jest kontent, bardzo. pozdrawiam :)
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. potwierdzam, odbiór prawidłowy. wers brzmiał "słowiąc słowem złotym" po kolejnych zmianach zostawiłem słowiąc( bo ładne i dźwięczne) licząc na skojarzenie ze "słownych", dodatkowo liczyłem na pewne zamglenie u odbiorcy; w końcu byliśmy już blisko kresu wędrówki i można było się zapomnieć. :) twoja trzeźwość mnie martwi, oznacza bowiem, że wiersz nie jest dostatecznie skuteczny. :))) zapamiętać! -zwiększyć skuteczność, zwiększyć skuteczność....
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz płynie, on płynie, oni płyną, słowa płyną...wiosna, wiosna! dziękuję.
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzi o to by samemu nie chodzić piechotą razem można nawet przez błoto i to z ochotą dziękuję, pozdrawiam.
Almare Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. choć jeden chłop nie boi się powiedzieć: ale dałeś!:) dziękuję, pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 No, do akompaniamentu pianina ładnie by to zabrzmiało - aż się prosi, aż się prosi. Nie wiem, dlaczego tak mi się skojarzyło - jakaś melodia musi być w środku :) Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Almare, wiersz nadal piękny, ale gdzieżeś podział te wszystkie uśmiechy, które tam były, kiedy czytałam go pierwszy raz? Gdzie się teraz...uśmiechasz uśmiechasz uśmiechasz kiedy myśli całują całują nieustannie ??? Brakuje mi tych uśmiechów, one mi się bardzo, bardzo podobały!
Almare Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. będą, specjalnie dla ciebie,w innym wierszu. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi