Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Trójwiośnie A ja tak lubię wiosnę wiosną Z melancholijną ciepła troską Otwiera kwiaty maluje drzewa Sunie obłokiem jasnych loków Po karku spływa obietnicą raju Kropelką perlistego dreszczu Wiosenna wiosenko wiosno Senną tęsknotę całuj zacałuj Pragnień pożałuj - nie znikaj Nie mów marzeniu - już późno Daj się uwieść chodź na wódkę W tańcu ze mną tańcz tańcz Bez końca - tylko zostań wiruj Ze mną zostań - moja wiosno
Magda_Tara Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Almare....och....Almare... zazieleniło się wokół piękne.... :)))
Bernadetta1 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 lekkie, zmysłowe wyznanie skierowane do Pani Wiosny...na mnie działa, ja lubie taka poezję:)pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Aż spojrzałam za okno, żeby sprawdzić: a może? Piękny o pięknej to wiersz. Urzekł mnie; ma tyle poezji w poezji! Zrobiło się cieplej i słoneczniej wokół! Serdecznie pozdrawiam - baba
bestia be Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 ciekawy wiersz , który podnosi na duchu i depresję wypędza pozdrawiam bestia
Eliasz Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 czytałem ten wiersz i ten drugi z działu dla początkujących POETÓW piękne oba
teresa943 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 tylko zakochane serce może wyśpiewać takie piękne strofki...od razu zrobiło się wiosenniej, choć zima za oknem...bardzo lubię taką aurę :)))pozdrawiam
Franka Zet Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ależ wszystko w Tobie wzdycha do wiosny, Almare. We mnie takoż. W dodatku mieszkałam kiedyś przy ulicy Kaczeńce. Słowo, tak było. Trzymaj się ciepło :)
HAYQ Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie żartuj? A ja na Kaczej :( ... buuuuuuuuuuuuuaahahaha Słowo honoru! :) Czekałem na jakiś pasjonujący zwrot akcji w zakończeniu w stylu ładna wiosna tej zimy, czy cóś, a tu... ino wiosna i wiosna do końca. Ale nie bierz tego do siebie, po prostu mam rozczarowanie, bo mi się nie udało zgadnąć (?) Odgadnąć. I nie cierpię kaczeńców, ech. Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Almare, już Ci napisałam gdzie indziej, co czuję w związku z tym wierszem, więc się nie będę powtarzać. Tylko dodam... Oj tam, właściwie to nie wytrzymam: jeszcze raz powiem, że jestem zachwycona! Śliczny, uroczy, urzekający i przede wszystkim - uwiośniający! :-)
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, dziekuję za - och. coś trzeba będzie zrobić z ta zielenią, zima przecież!
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, lubimy taką samą poezję, co na zmysły działa, uważaj, z rozmysłem.:)))
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, tylko poezja zmienia świat robiąc z zimy, dajmy na to - lato Ciszę się, że jest cieplej, pozdrawiam.
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiosna jest antydepresyjna, jak trawa lub trawka:) dzięki
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za opinię pięknie dziękuję, w dwójnasób.
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -uważaj, Tereniu, uważaj - aura może być złudna, poeci to kłamczuchy czasem...sama wiesz. dziękuję
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak, wzdycha i pewnie już zawsze będzie :) trzymam się ciepło i Tobie życzę podobnie dziękuję
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fakt, trochę nie wyszło w tym wersie, ale myślałem, że Ty jako zdziesiątkowany mężczyzna, wiesz o jakiej wiośnie napisałem; nie wyszło, albowiem niebieskooki wydawca i decydent artystyczny, żądał umieszczenia kaczeńców - zdecydowanie i bezdyskusyjnie. w trzeciej zwrotce jest ślad, który może uda się rozwinąć w następnej wersji wiersza, a ty jak jeszcze raz przeczytasz, to kaczeńce polubisz. Kaczeńce są piękne!
Almare Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, kurczątko! jak miło czytać twoje emocje! pozdrawiam i serdecznie dziekuje :)))
Antoni Slawbicki Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 ale tak od strony czysto technicznej do warsztatu, koślawo się czyta
Rekomendowane odpowiedzi