kropelka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Anioły to nieskalani ludzie w złocistych szatach, strzegący każdy nasz krok. Tylko czasem, źli ludzie podcinają im skrzydła, z myślą, iż staną się lepszymi od nich. Anioły to niebiańskie istoty, otoczone poświatą, które chronią nas przed złymi ludźmi, chcącymi nas zranić by móc się stać lepszymi od nas. Ludzie to anioły, które dają nam Miłość, Ciepło, Troskę. Sprawiają, że czujemy się potrzebni, kochani, niezapomniani. Tylko dlaczego na świecie jest tak mało ludzi pod postacią aniołów? Dlaczego?
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oj, to nie dla mnie... Ten patos, powtarzane słowa "dlaczego"... Ostatnio mój znajomy pod wpływem alkoholu (wypitego w ogromnych iliściach) powtarzał "dlaczego" podczas wymiotowana... Jak czytam takie wiersze też zadaję sobie to pytanie... Nie ma innych tematów, innych środków stylistycznych? Więcej nie przeczytam wiersza, który w tytule będzie miał "anioły"... Pozdrawiam z nadzieją (że napisze Pani coś, co będę mogła zabrać sobie i czytać do woli). Pat.
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz nudny, bezuczuciowy napisany na siłę niech się Pani postara pisać pod wpływem chwili a nie wybierać temat na wiersz i potem starać się coś napisać jedyna przenośnia "podcinają im skrzydła" nie uznałabym tego za wiersz gdyby nie ona.. przykro mi mam nadzieję na przeczytanie czegoś lepszego pozdrawiam Emilka
Angelika Niewiadoma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz zaplanowany i mało uczuciowy, emocjonalny(jak dla mnie), bez zaskakującej puenty ani ... właśnie, czegoś mi w nim brakuje; pozdrawiam
Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak dla mnie cos w sobie ma, pewnie dlatego, ze kocham Anioly :)
Nowak Grzegorz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie wiem czemu dalej zagladam do Pani wierszy...chyba z ciekawosci...jestem ciekaw co tez "nowego" Pani napisze...zagladam, no i tak jak myslalem...malo sie zmienilo...wiersz wedlug mnie pisany na sile...aby wiecej..hurtem, jakos tak bez wyrazu...malo oryginalnych metafor....wszystko to co juz gdzies bylo... pozdrawiam serdecznie G [sub]Tekst był edytowany przez Nowak Grzegorz dnia 05-07-2004 23:05.[/sub]
Damian_Woland Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to nie jest zły wiersz. to jest bardzo zły wiersz i do tego z błędem. pozdrawiam D.W.
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Źli ludzie, dobrzy ludzi, złe anioły, dobre anioły i co jeszcze? Ta anielskość to już mi bokiem wychodzi. Nie ma innych porównań? Słownik nagle zubożał? Pytanie na końcu to już kompletne nieporozumienie. Czy uważa nas Pani za tak beznadziejnych, że trzeba nam takie pytania serwować? Powiem, co jeszcze mnie razi. Te kropki wplecione w tytuł. Szlaczki, proszę Pani, to robiliśmy w zerówce i pierwszej klasie szzkoły podstawowej. Pozdr.
Agnes Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmmm te szlaczki to chyba mialy symbolizowac skrzydla???? bardzo ciekawy pomysl z tytulem, pozniej juz troche gorzej niestety. pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może Pani zajrzeć do innych wierszy Autorki. Te szlaczki występują nagminnie. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi