mały_dzielny_toster Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 tej drugiej, mądrzejszej ode mnie dedykuję Dexterce Morgan. mówisz o książętach i królach zamkach królewien ich bajkach w oczach jeszcze blask świec wieczora wiem biegnij, dziecko, biegnij jeszcze masz gdzie uciekaj, kochanie oby cię nie złapali na te baśniowe zagadki uciekaj, uciekaj w dół nieważne złote warkocze głębokie lasy szklane góry w szkarłatnych sukienkach uciekaj i tylko nie próbuj być szczęśliwa
Nechbet Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 cudowne, jestem szczerze zachwycona, bardzo dobrze się czyta, świetne :-) pozdrawiam cieplutko Marta
mały_dzielny_toster Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dziękuję bardzo. Też Marta :))
Nechbet Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ty też Marta? hihi :-) szklane góry to echa Bajmu :D heh /u stóp szklanych gór/
Dexter Morgan Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dziękuje :* Jestem ładniejsza, a nie mądrzejsza :P
mały_dzielny_toster Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 I wsiok :) :*
Ewa_Kos Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 o! jak ładnie:)) Pozdrawiam z zamku:)) EK
lubię latawce Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 słodko ;-) podobamisię! angie
a._mrozinski Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dałoby się chyba krócej, bo trochę się powtarza.. ale jestem na tak, pomimo niezbyt fajnego początku (może by skasować pierwszą strofkę?), dalej jest bardzo dobrze. Arek
HAYQ Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 o, bajka z brzydkim zakończeniem (coś osobistego?;).Ok. się czepiam. Właściwie jest oryginalnie - bajki rzadko kiedy mają dołujące przesłanie, a tutaj niespo takie :) Pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 baśniowe zagadki o królewnach i książętach są wspaniałe, bo...zagadkowe :)) zawsze. smutno, ale czasem jest smutno. Buziak.
mały_dzielny_toster Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 wierszyk pisałam można powiedzieć pod wpływem ("napisz dla mnie coś, napisz! i o księciu!!' ;) ), ale zwolenniczką bajek i baśni nie jestem, choć ostatnio dzięki mej latorośli jestem mocno w temacie ;) Arku, tyle już wywaliłam z tego wiersza, że jeszcze coś to zostanie dedykacja i spacja. :) HAYQ, tyle osobistego, co w każdym wierszu ;) Magda - czasem nie jest smutno, o. Dzięki wszystkim :*
Bernadetta1 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 no widzisz Tosterku:)...fajne jak zwykle:)pozdrawiam
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Bardzo fajne. Pozbyłbym się wersu: "zamknięta ciut wyżej od czubka nosa" bo wydaje się taką... zbyt odautorska sugestią. Widzę, że ten Dział jednak bardziej inspiruje do pisania dobrych wierszy ;) Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. majstersztykowy wers. lubię bajanie w wierszach, odnośniki do dziecięcych opowieści, ale nienawidzę wręcz wyliczanek (patrz wyżej). tym bardziej zaskoczyłam samą siebie, stwierdzając po przeczytaniu, że tu wypadła co najmniej zgrabnie. każdy z elementów ma własne określenie, które - choć typowe - nadaje mu niesamowity wyraz. i tak przed oczami w szybkim tempie przesuwa się wszystko to, co w bajkach najlepsze - długie, zwisające z wieży włosy koloru siana, nieprzemierzone lasy i niedostępne, mistyczne góry :) pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 tak, proszę posłuchać Boskie Kalosze i wspomniany wers wyciapać - i też piszę się na duże TAK;) pozdrawiam
mały_dzielny_toster Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Wyciapałam nochala. Macie :)
bezsenna81 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 witaj tosterku,czyżbyś znów miała doła,gdzie byłaś jak cię nie było,fajnie że znów jesteś,wiersz fajny,ciekawy i zaczarowany:)
mały_dzielny_toster Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ja mam doła cały czas, nawet mi pan doktor dał tabletki, co są drogie i kręci mi się po nich w głowie, mają taką śmieszną nazwę na x ... A jak mnie nie było byłam w mnóstwie innych miejsc. Ale o tym w następnym odcinku. _ almost emo
Rekomendowane odpowiedzi