Karol_Szopa Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Karol Szopa Budynek Aby powstał budynek do jego budowy potrzebni są ludzie tymi ludzmi jesteśmy My musimy byc zgrani aby wytrzymał on na wsze czasy lecz nasze niezgranie doprowadzi do jego zawalenia Tym budynkiem jest nasza miłośc do siebie a zgranie naszym uczuciem
Jan Neck Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze niedawno ktoś zamieścił wiersz "To nie wiersz". Nie wiem czy powyższe to nie wiersz, czy tonie wiersz. Na prawdę nie uzasadnionym jest powtarzanie tytułu i autora, jeśli portal to zapewnia. Utarte frazesy - miłość, uczucie. Jedyne co mi się mogłoby widzieć, to zaledwie próba stworzenia metafory, która jednak metaforą nie jest, bo sam powiedziałeś o co chodzi. Raczej proza niż liryka. Przegadane i to w tak krótkiej formie - zbyt dużo powtórzeń. W całym wierszu słowa: aby, do, my, on, lecz, są, itp - padają za często. Zaledwie w sześciu wersach: aby do jego są tymi my być aby on na lecz nasze do jego tym jest nasza do siebie a naszym Sam widzisz ile tego jest. Przykro mi, nie spodobało mi się, nie znalazłem czegokolwiek na plus. Mimo to życzę powodzenia na przyszłość. Pozdrawiam.
Page_up Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Dokładnie jak wyżej, nie dałeś szansy choćby na chwilę abym się zastanowił nad nim i te nasze, nasza, naszym troszkę koli w oko, aczkolwiek spróbuj nad nim popracować, choćby w warsztacie :) pozdrawiam.
Tova_Brink Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 tak, to nie jest wiersz przypomina raczej oklepaną gadkę w kampanii wyborczej :-/
kasiaballou Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, właśnie :] Pozdr. kasia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Aby powstał budynek do jego budowy potrzebni są ludzie - sensacyjno odkrywcze, o w mordę jeża!nasze niezgranie doprowadzi do jego zawalenia tymi ludzmi jesteśmy My - są jeszcze jacyś inni ludzie oprócz ludzi? nasze niezgranie doprowadzi do jego zawalenia - przywaliło mnie :(
Vera_Ikon Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Próbowałam coś w nim znaleźć, nie dało się. Tu niestety nic nie prócz "paplaniny o miłości" - przepraszam za określenie, bez obrazy. O uczuciach ciężko pisać na nowo i z pomysłem, bo wszystko już na ten temat powiedziano. Był zamiar. Pomysłu nie było. Teks za dosłowny. Brak magii. Brak wiersza w wierszu. Mimo to, nie zniechęcaj się. Każdy od czegoś zaczyna. Pozdrawiam serdecznie Vera
mały_dzielny_toster Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Podaj cegłę, podaj cegłę... ;) Koszmarek.
Laura Ciamciak Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 według mnie to, co stworzył Karol ma głębszy sens. Nie każdy wiersz musi mieć rymy lub idealnie zachowaną rytmikę. Jeśli chodzi o przekaz, ma w sobie coś ujmującego. Pozdrawiam i zachęcam do dalszego rozwijania się.
Rekomendowane odpowiedzi