Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 zelżało drewnu w krowi zad bitemu kiedyż od kory odprysł zamysł rzeźby weź, do współczesnych takim kijem przemów gdy koniec końców witka zdarta z wierzby może być łukiem lub strzałą, jednako badyl posłuży byle miał swą jakość w czas więc kordzikiem po spękaniu, w którym zarysy świętych z nieba w ziemi rosłe pastuszą wokół kościółka i murem z kierzyn zielenią Koziczyn na wiosnę może kto z modłą lub przyklęknie chwilę rzadko się zdarza taki boski wylew bo dziś już dawno przy świątyni nikt tam ni krów czy gęsi czy świętości jakie nie pasł, nuż, z łąki trzmieli groźna sitwa pędzi, być w owym zwyczaju na bakier i przenieść czas swój sto dwadzieścia lat wstecz gdy lżało z kija wszak go trzymał pasterz
styks Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 wow 1 - ze względu na porę wow 2 - bo czytam jak mgła gęsto z liści kapie wow 3 - bo lubię takie uśmiecham się zza snem jeszcze krytych oczu
H.Lecter Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 weź, do współczesnych takim kijem przemów Kij przemówił ; ) Wysłuchałem z przyjemnością. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wo1o2o3w! dziękuję bardzo MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no wiesz, kij ma dwa końce ale nie chciałem nikogo bić MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Ciekawy. Pozdrawiam.
gracjana Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 "badyl posłuży byle miał swą jakość" - funkcjonalność: stopień i zakres realizacji oczekiwanych funkcji praktyczność: komfort użytkowania, łatwość obsługi i konserwacji niezawodność: zdolność do pracy bezusterkowej trwałość: okres zachowania cech użytkowych bezpieczeństwo użytkowania (-; a wiersz chetnie przeczytalam (dwa razy, a moze trzy...) pozdr. G
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. badyl? dzięki za wejrzenie Stefanie MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakość - tu zwykle były Lipy, blisko takoż i miejscowość zwie się a Biegas, znajdziesz go w encyklopediach, tu wasnie się urodził, tu pierwsze rzeźby powstawały na badylach z lipy, tu pierwsze figurki świętych, stąd święte kr... dziękuję za wejrzenie MN
Dariusz Sokołowski Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Cześć Messalinie, fajna wariancja na motywach. Zastanawia mnie tylko interpunkcja. Taka jakby nie... konsekwentna, roztargana, wzburzona, rozkojarzona, z nutką nostalgii, ziarnem dekadencji...
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w miejscach potrzebnych ją zastosowałem daję dowolność w interpretacji, ale się rozprzymiotnikowałeś z tą dekadencją zupełna przesada dzięki za wejrzenie MN
gracjana Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 wiem wiem... "daję dowolność w interpretacji" - nie zauwazylam bo tak dosadnie wszystko wyjasniasz na swoj sposob.
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorka za dosadność? może zamiast uczucia jest wczucie? MN
Franka Zet Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Oj, bardzo dobre. Podziwiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie za wejrzenie i za bardzo MN
czarny-tulipan123 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Messalinie pognaj mnie kijem. Oczywiście żartuję i jestem na tak. Gdybym tylko mógł plusa bym Tobie dał. Pozdr.b; J.L.S
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 jak zwykle ładne ale teraz nie można ni drewna ni kija ani też żadnych witek z wierzby zdartych waść przemoc szerzysz gdy słowem wywijasz choć wychowanie dzisiaj gówno warte cóż o wartościach napisze poeta gdy hasło na co dzień „róbta co chceta” pozdrawiam Jacek
Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiedzmy że plus wirtualny dziękuję MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poetów skóbta chceta to róbta MN
Rekomendowane odpowiedzi