Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 dla Wesołego Grabarza, bez znaków i okoliczności, napisane po spotkaniu w Srebrnej Górze zalana przestrzeń bo i pusta była jakby kto pytał – z dala od Szulmierza zarosła w polu niczyja mogiła znikła, jak gdyby nigdy nikt nie leżał tu lub tuż nad nią choćby klęczał, skłonił głowę lub myślał, że jest w niej lub po nim zalało, oby dół wodą a przestrzeń chmurą, wiatr w reszcie miał formę, a człowiek szedłszy w tej chwili przystanął i jest się rzekł do odbicia aniżeli w grobie wyciętym znikąd i donikąd, takoż wgłębienie te mi zaraz z miejsca zakop jak? myślał długo, aż naraz deszcz ustał a przestrzeń w słońcu nagle się rozmyła i po mogile, która była pusta i po bajaniu, a niech ci i żyła skacze bo znikąd – człowiekowi nie żal gdy nie poleżał z dala od Szulmierza.
adolf Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Messa to się chce wybijać i być trendy (roxy jak wolisz ;P) i pisać z rymami, żeby podchodziło pod neo-klasycyzm ;P zbijam się. Bardzo dobry wiersz, urzekłeś mnie tym: zarosła w polu niczyja mogiła znikła, jak gdyby nigdy nikt nie leżał tu lub tuż nad nią choćby klęczał, skłonił głowę lub myślał, że jest w niej lub po nim Bardzo plastyczne, ładne i fajnie się czyta :) pozd. plus
H.Lecter Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 a człowiek szedłszy w tej chwili przystanął Nie wiem czy to dobry wiersz, czy zły ( i mało mnie to obchodzi ). Czytałem z przyjemnością wiele razy. Szybko, wolniej, pomału... I ja przystanąłem. Dzięki, Messa.
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 zaraz będzie debata odnośnie "szedłszy" a więc niech "szedłsza sie" MN
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to debata na temat "pieprzy" a więc ........ ps wiersz dobry i tyle wrzawy powstało przypadkiem nad onym miejscem gdzie żaba się skryła aż ktoś tu bajał inny zaczął gadkę że to i owo że niby mogiła a to poeta po ciemku przechodząc idąc po deszczu wleciał w dołek z wodą :))
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to debata na temat "pieprzy" a więc ........ ps wiersz dobry i tyle wrzawy powstało przypadkiem nad onym miejscem gdzie żaba się skryła aż ktoś tu bajał inny zaczął gadkę że to i owo że niby mogiła a to poeta po ciemku przechodząc idąc po deszczu wleciał w dołek z wodą :)) a dół nań zerka, no teraz - mogiła zaraz przysypią albo wkrąg otoczą po coś mnie ziemio ni zowąd wiwyła a na to człowiek ozwał się proroczo póki dół w dole a woda do niego człowiek do bajki ni w ząb i "pokiego" MN ps. dzięki Jacku, może ktoś dalej posunie wywód o dole?
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Dobre to Messa, pozdrawiam, Stefan.
Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakoś tak Stefanie po Srebrnej Górze zawitałem do Szulmierz i gdzieś pod sosną na wpół dołu spisałem, potem przypomniałem dzięki za plusa MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a człowiek idąc w tej chwili przystanął w tej chwili to już stał natomiast szedłszy to jest wcześniej MN
czarny-tulipan123 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Messalin Nagietka:powtarzasz się z tym Szulmierzem. Widać jak bardzo, to miasto, czy tę wieś to kochasz. Pozdr.
Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. są i w Twojej okolicy takie miejsca, które warto powtarzać ale tym razem to było trochę dalej od Szulmierz, więc może w Twojej miejscowości, zresztą to zarzut? MN
adam sosna Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 złamałeś serce moje więc nie niepokoję w kącie siedzę i płaczę efekta kiedyś obaczę :) śmiechu-uśmiechu! (jak sądzisz - czy ten "kawałek wspaniałej poezji" w komencie spowoduje kryzys w otoczeniu Prezydenta) co do wiersza! znacznie rozbudowałbym watek "zalania" :):):)
Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale do tego trzeba trojga, prócz nas jakaś butelka pełna niemarzeń MN
styks Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 styks przeczytał przeprasza ten wiersz nie jest "łe" wspaniale się czyta do zadumy okazja
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prze mi łe to MN
styks Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 styks nie jest orzeł czy mu co pomoże? (na pamięć)
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Styks nadorłem nad pomorze i obszar zwany mazowieckim w górę panowie miecze bo gorze a panie w górę - kiecki? MN
Robert Kmiel Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 zatrzymał zastanowił bardzo przypadł do gustu dziękuję Kmiel
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, zapraszam do innych wierszy MN
Fagot Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 W moim subiektywnym odczuciu – bardzo dobry wiersz Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi