adolf Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pamiętam z warsztatu :) I mimo to podtrezymuję wersję, że oprócz świata po 11/09 może to bc po prostu alegoryczna wizja "końća świata", który wcale nie musi oznaczać unicestwienia. pozdr i plus.
Bernadetta1 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 za ,,skulone bezradnie sny kobiet'' dałabym jakże kobiecy plus:)....pozdr
H.Lecter Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pamiętam z warsztatu :) I mimo to podtrezymuję wersję, że oprócz świata po 11/09 może to bc po prostu alegoryczna wizja "końća świata", który wcale nie musi oznaczać unicestwienia. pozdr i plus. Mieszkamy w łatwopalnych miastach i te miasta mieszkają w nas, jak ból, strach, bezradność, nadzieja. Koniec świata musi trwać...Dzięki, Adolfie. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mogę tylko zgadywać jakie są sny kobiet...Dzięki, Bernadetto. Pozdrawiam.
JacekSojan Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 nasi rodzice, jeśli jeszcze żyją, z tamtych czasów pamiętają - ale już my nie palącą się Warszawę, Poznań, Łódź, Rzeszów, Lublin, Przemyśl, Stanisławów...kiedyś, tak niedawno w końcu pół Europy to były tylko skulone w sobie, milczące z bólu kobiety; widać każde niemal pokolenie musi przejść swoją hekatombę, swój koniec świata, a jak coś się kończy - coś się i zaczyna, odmienionego trochę o ten czy tamten fakt; uczymy się na własnej skórze, z podręcznika historii dnia teraźniejszego; tylko ta przytłaczająca bezsilność...czy to nie atrofia duszy i charakteru współczesnego człowieka? a tak niedawno brzmiał nam w uszach Głos: "Nie lękajcie się"; i tak mało widzę dookolnie, w poezji, z tej postawy, z tej myśli...nadzieja i optymizm jakoś niemodne, nie trendy? bardziej nas bierze nowy katastrofizm.... - to tylko refleksje tak na marginesie tego wiersza...pięknego; J.S
Fanaberka Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Podoba mi się, zwłaszcza pierwsza część. Plus. :-)
H.Lecter Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za refleksje na marginesie, po to się pisze wiersze - by były... Wątku nie podejmuję, bo przy dzisiejszej dołującej pogodzie poleciałbym jeszcze w " łatwopalność " słowa, uczuć, życia a pewnie i zapałek... Pozdrawiam, Jacku, z nadzieją i optymizmem.
H.Lecter Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To takie tam, poetyckie fanaberie...Pięknie dziękuję, Fanaberko. Pozdrawiam.
czarny-tulipan123 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 H.Lecter:kosz, zakalec i dno. To ma być poezja? To niżej;paranoja? Człowieku z Ciebie taki poeta: jak ze mnie ksiądz. To nazywacie wierszem? Do czego tak na zdrowy rozum, to jest podobne? Jeśli to nazywacie wierszem, to ja dziękuj; i pożegnam się z tym rozdwojonym forum na zawsze. dzień po jest prawie zwyczajnie siódmy kilometr radio mgła granatowe przydrożne wiolonczele zachlapane głogiem żółte krople ptaków strząśnięte przez wiatr w ustach pomału rośnie gorycz jak dym jak w łatwopalnych miastach skulone bezradne sny kobiet
H.Lecter Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. H.Lecter:kosz, zakalec i dno. tutaj bym poprawił. Może tak : H.Lecter - miernoto, wrzuć ten zakalec na dno kosza.
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 tak, prawdopodobnie mężczyźni śnią przed (marzą) kobiety po (marznąc) - może jest coś w tym zawiłym obrazie do wypatrzenia MN
H.Lecter Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Messa, właśnie podpieprzyłeś mi temat na następny wiersz :))) Dzięki wielkie. Pozdrawiam ze zwykłego/ niezwykłego miasta, Piotr.
czarny-tulipan123 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 M,N;jeśli to obrazek niech pisze "haiku", a nie wiersze, bo nawet nim nie jest. Ten sztuczny twór, nie ma żadnej sztuki. A wy? ją widzicie GDZIE? Judasze. Pokaż mi gościu, choć jeden swój wiersz; który się u Ciebie rymuje i ma interpunkcje. I Ty się chcesz nazywać poetą; "jak mi kaktus na ręce wyrośnie". Precz! Z takimi wierszami. I z taką zakichaną poezją. Już mi słów brakuje, że taką ciemnotę plusujecie. Ja mówię, co myślę i nie owijam w bawełnę; takie jest moje zdanie i go nie zmienię. Chodźcie plusować tego gniota; i jeszcze go polecajcie dla wzorca. Bierzcie z niego przykład, który was zaprowadzi na manowce? Bo to niej jest poezja, ale czysta proza.
Mr._Żubr Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech będzie napisane, a nie: niech pisze.
Mirosław_Serocki Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 mogę zaplusować z czystym sumieniem.
Espena_Sway Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podziwiam, serio. w 2001 roku to nawet poezji nie lubiŁam, nie mówiąc o pisaniu :P. a wiersz dobry, obrazowy, na + pozdrawiam Karolina :)
H.Lecter Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może to pierwszy i ostatni raz - tym bardziej się cieszę i dziękuję. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podziwiam, serio. w 2001 roku to nawet poezji nie lubiŁam, nie mówiąc o pisaniu :P. a wiersz dobry, obrazowy, na + pozdrawiam Karolina :) Nie lubiłaś, bo nie znałaś mnie ; ))) Dziękuję pięknie, Karolino. Pozdrawiam, Piotr.
zak stanisława Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 wszyscy wszystko powiedzieli za TYlko pozdrowię z pluskiem
Rekomendowane odpowiedzi