Olesia Apropos Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 podobno z braku odwagi przychodzisz na końcu, choć nie zataczasz jaskółczych kół. wygląda na to, że nie masz krawędzi. to nie jest stan w trybie przypuszczającym. to nie jest moment rozbitych lamp. nie rozrzedzi go nawet spóźniony spacer i cicha uwaga, że to przyjemnie się znaleźć pod wspólnym zaimkiem. kolejny raz już nie zamilczymy tych samych bajek o królach, królewnach i innych takich. zadalekoprzeszło - a wciąż dziwi mnie liczba twoich okrągłych miejsc.
Olesia Apropos Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 tekścik z września 2006 też był, alle ;)
Ewa_Kos Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 a ja go chyba pamiętam:))) Zresztą Ty wiesz:))) Pozdrawiam póki co, bo z punktacją gorzej:( Nie mam uprawnień:( Pozdrawiam serde. i do zobaczenia:))))) EK.
BlackSoul Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 wow , cały tekst wywołuje emocje ... sama do końca nie wiem jakie , ale wywołuje to jakból brzucha pod koniec dnia - boli , ale nie wiadomo czy to przez pierogi czy tak samo z siebie (wybacz za dziwne porównanie) powiem tylko że gdybym mogła to dałabym plusa w sumie ... mogę + - no i plus ;)
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Ucieszyłem się, pozdrawiam, całuję.
zak stanisława Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 to drugi dzis o pierogach, ech wy!:):):)
janusz_pyzinski Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 lubię pierogi i dobre wiersze na plus
BARBARA_JANAS Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 jaskółczych kół - przegadane, reszta ok. Serdecznie
Olesia Apropos Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) pozdrawiam, Ewuś faktycznie, dziwne;) nie rozumiem, ale dziękuję i pozdrawiam pozdrawiam, Steff:) głodnemu pierogi na myśli;) buź pozdrawiam o gustach się nie... ;) oyey nazwał to niegdyś piękną stylistyką:p pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Nie wiem czy adresatem jest ukochana przez peela osoba, czy jakaś inna również mu bliska W każdym razie tytuł sugeruje, że nowo poznani ludzie, ich zachowania, postawy dają do myślenia podmiotowi lirycznemu /w kontekście postaci, do której się zwraca/ Trochę ciężko przebić mi się przez ten gąszcz metafor Mogę jednak przypuszczać, że peel ma już trochę doświadczenia, szczególnie na płaszczyźnie relacji damsko - męskich /przyjmując, że jednak adresatem jego wypowiedzi jest ukochany/ Z pewnością również minął okres pierwszych fascynacji, zauroczenia w jego związku Nie przekonują go proste przeprosiny, nie jest już naiwny Podmiot liryczny pragnie absolutnej stabilizacji Czym 'okrągłe miejsca' są /tym bardziej, że tak zaskakują one peela/ ? Być może reakcje drugiej osoby, jakich nigdy wcześniej nie prezentowała, tj. jej nieprzewidywalność /przy takiej możliwości pointa byłaby raczej dość optymistycznym zakończeniem/ Może nieumiejętność wyciągania wniosków z poprzednich, podobnych sytuacji /co w tym przypadku budziłoby irytację podmiotu lirycznego/ Jakkolwiek tekst nie jest jednoznaczny Nie wydaje mi się jednak, aby były to Twoje wyżyny, aczkolwiek z drugiej strony z pewnością nie zostawiłbym też minusa Najzwyczajniej - przyzwoity wiersz :) Pozdrawiam
Olesia Apropos Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 :) dziękuję za interpretację, ale w żadnym miejscu nie trafiłeś. tekst jest do/o nowo poznanej kobiecie, a okrągłe miejsca są bardziej dosłowne niż myślisz;D od dawna już nie piszę, więc ten tekst sprzed dwóch lat najwidoczniej jest szczytem moich możliwości;) serdecznie!
H.Lecter Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgrabnie, sympatycznie poskładane. To nie tak mało...Pozdrawiam.
Pancolek Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 i cicha uwaga, że to przyjemnie znaleźć się ==> Tak nie lepiej, Olu? *i innych takich. ==> tutaj brakuje jakichś fajerwerków ;) Tekścik smakowity ;) + Pancuś
Olesia Apropos Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 dziękuję panom;) tekścik-staroć, nie będę nic zmieniać
BlackSoul Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Tak jak mówiłam + (teraz bardziej prawdziwy ;) )
wounded nurse Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 na co dajecie teksty, który juz kiedyś były tu zamieszczone?
Rekomendowane odpowiedzi