Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Ikar osaczony

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

własne pomysły najlepiej samemu wcielać w życie a nie robić z nich kukułczych jaj - proszę zatem napisać wiersz pt.; "Ikar osraczony" - nie wątpię że będzie humorystycznie;
w oczekiwaniu - J.S

Widzę, że Pana dotknął mój komentarz, przepraszam
Prowokacja „osaczony – osraczony” była wymierzona w tekst (szybkie „obrazoburcze?” skojarzenie, konfrontacja patosu z wulgaryzmem, propozycja mentalnego zdystansowania się wobec wzniosłych treści itp.), a niestety ugodziła artystyczne ego autora,
ale tak się niekiedy dzieje

pozdry
A

AUTOR niestety nie ma wpływu na to, co czytelnikowi się wydaje, że widzi;
zaręczam, że moje "ego" nie zostało muśnięte - opublikowany tekst żyje swoim własnym życiem i czytający może po nim hasać wedle uznania;
tak jak każdy komentarz mówi tyle samo o temacie komentowanym co o komentatorze;
tak się dzieje zawsze;
pozdrawiam; J.S

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

adam sosna "wzruszenie" - wydaje mi się mniej logiczne od "rusza"
w kontekście następnych słów

Z TEGO widać, jak pomysł dzie wuszki podzielił czytelników - co drugi się różni, zatem pozostanę przy własnej koncepcji, jako było i jest nadal;
autor J.S

• 2 lata później...

Pytania pojawiają się jako pierwsze w procesie zapisu czystej karty. Tak bardzo się spieszymy w wyborze drogi; byle szybciej, na skrót, byle osiągnąć cel! A ona – droga nasza, nie zawsze jest prosta i nie lubi być wiedziona – sama wiedzie i zwodzi…

Bez skrzydeł nie można wzlecieć. Na szczęście mieszczą się w dziale RZECZY PIĘKNYCH, te zaś posiadają zdolność odnawiania! Tym samym mogą odrastać tytułem udziału w spadku, który jako potomkom dostał się nam po spontanicznym Skrzydlatym Marzycielu :)

Piękny wiersz!