Waldemar Talar Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 gdy ojciec krzyczał to matka płakała bo nam pod stołem walił się świat lecz gdy miał humor to się uśmiechała widząc jak na blacie rośnie domek z kart
lubię latawce Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 jak dla mnie za ciepły klimat, ale za: "bo nam pod stołem walił się świat" nie mogę nie pozostawić plusa. takie naiwne, szczere, proste - urocze. pozdrawiam, angelika
Marusia aganiok Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Taaak się "splusowało", bo pierwsza strofka taka pamiętająca:)))Jak dla mnie oczywiście:)) pozdrawiam Autora:)))
teresa943 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam z W. Podtrzymuję to, co tam napisałam. Wiersz porusza wcale niebanalny problem rodziny patologicznej widziany oczami dziecka. Takich obrazów nie da się wymazać z pamięci, wracają jak bumerang. Prosta, zminiaturyzowana forma wg mnie zastosowana jest celowo, dla podkreślenia prostoty dziecięcego przekazu. + Serdecznie pozdrawiam -teresa
Waldemar Talar Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Angeliko za plusa i odwiedziny- a że klimat zbyt ciepły mówi sie trudno... miłego dnia życzę
Waldemar Talar Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że zajrzałaś Marusiu- dzięki za plusika. słonecznego dnia życzę
Waldemar Talar Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam z W. Podtrzymuję to, co tam napisałam. Wiersz porusza wcale niebanalny problem rodziny patologicznej widziany oczami dziecka. Takich obrazów nie da się wymazać z pamięci, wracają jak bumerang. Prosta, zminiaturyzowana forma wg mnie zastosowana jest celowo, dla podkreślenia prostoty dziecięcego przekazu. + Serdecznie pozdrawiam -teresa Dokładnie jak piszesz Tereso-miło że tak odebrałaś ten wiersz. Dzięki za wgląd i pozdrowienia. udanego dnia życzę
Baba_Izba Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 jak w Warsztacie - na TAK. Pisany prostym, dziecięcym językiem, przez to - bardzo szczery, prawdziwy, zwięzły. Pozdrawiam mile - baba
Waldemar Talar Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło że tak jak warsztacie-czyli pozytywnie. Jeszcze raz dzięki za odwiedziny i słowo -Tak. miłego wieczoru życzę
Rekomendowane odpowiedzi