Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 tym co myślimy gdy mijamy się z przeznaczeniem na rogu i z duszą na ramieniu. Na zakończenie zostaje poezja zamkniętych powiek a rano wstęp prozaiczny budzik. Może ktoś inny zapomni jutro otworzyć oczy na dobre. A może staniemy się śniadaniem; w końcu jesteśmy tym - co jemy.
Drax Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Całkiem, całkiem dobry wiersz moim skromnym zdaniem. Podoba mi się w środkowej części kontrast "poezji zamkniętych powiek" i "prozaicznego budzika". W ogóle dobry koncepcyjnie: krótki, a treściwy. Podoba mi się ;) Pozdrawiam, Drax
Rachel_Grass Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 mało wiarygodna dusza na ramieniu i zapominanie o otwieraniu oczu, ale ogólnie daję małego plusa- podoba mi się. moja wersja--czasem jesteśmy tym co myślimy gdy na rogu mijamy się z przeznaczeniem na zakończenie zostaje poezja zamkniętych powiek a rano na wstęp budzik może ktoś inny zapomni jutro otworzyć oczy staniemy się śniadaniem; w końcu jesteśmy tym - co jemy.
Weronika wśród gwiazd Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Moim zdaniem jednak lepsza pierwsza wersja.. ;) Mniej wysublimowana i taka jakaś prawdziwsza.. :) Czasem małe błędy składniowe dają dobry efekt! :)
lubię latawce Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 jestem za wersją autorską, chociaż i tak nie bardzo do mnie przemawia, niestety :( no cóż, kwestia gustu; pozdrawiam serdecznie, angie
amerrozzo Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skąd wziąłeś te slowa? Z "Eryka paszteta" Mastertona?
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skąd wziąłeś te slowa? Z "Eryka paszteta" Mastertona? we are what we eat
M.E.FIRCHO Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Potwierdzam. Też jestem za oryginałem. Nie dążmy do tworzenia schematów i podciągania wszystiego pod płaski format poprawności. Podoba mi się ten wiersz. Pozdrawiam serdecznie: M.E.
Waldemar Talar Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Również odginał bardziej do mnie przemawia . Wiersz zmusza do myślenia nad tym kim my tak naprawdę jesteśmy - konsumentem czy odwrotnie. pozd Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi