H.Lecter Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 piszą nam oczy smukłociemne kuszenie z odchyloną głową patrzymy jak uczą się wiatru jak wirują biało trzy wiolonczelistki i śnieżny wisielec do końca to właśnie dziś ostatnie słowo dzielimy na cztery gasimy krew zamykamy na Shannon Squere białe wzgórza usypują się same rękawiczki za dużo czerwone obejmują zakręt
M.E.FIRCHO Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pokusiłam się o to, by wpisać, jak mi się czytało ;) podoba mi się, drogi Lecterze, choć zakręt to bym nawet przytuliła ;)))) pozdrawiam, M.E.
H.Lecter Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pokusiłam się o to, by wpisać, jak mi się czytało ;) podoba mi się, drogi Lecterze, choć zakręt to bym nawet przytuliła ;)))) pozdrawiam, M.E. Kusząca twoja wersja,być może skorzystam.Co zakręt myśli o przytulaniu,nie wiem ale spytam.Miło że zajrzałaś.Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Byłam, czytałam. Na razie nie potafię rozgryźć, a to znaczy, że wiersz przyciąga... To na początek. Serdecznie pozdrawiam -teresa
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro przyciąga,to już nieźle.Dzięki,pozdrawiam ciepło.
Gaja Istnieje Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Wiersz naprawdę w porządku, a szczególnie uderzył mnie epitet "smukłociemne kuszenie"- fantastyczny. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 'jak uczą się wiatru jak wirują biało trzy wiolonczelistki i śnieżny wisielec' przyznam się bez bicia, nie wiem , nie umiem rozgryzć, chociaż jest smaczny serdecznie
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło że "smukłociemne kuszenie" było skuteczne.Dziękuję i pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W przypadku tego wiersza bardziej zależało mi na "smakowaniu" niż "rozgryzaniu".Fabuła miała być tylko pretekstem do swobodnej gry wyobraźni.Oczywiście mógłbym podsuwać jakieś tropy (śnieżyca,Vivaldi,tarot itd.) ale bardziej zależy mi na "współtworzeniu" wiersza przez odbiorcę (prawda jakie to wygodne ?).Dzięki za wizytę,pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Podoba mi się wiersz, jak podobają mi się soczyste czereśnie. Nie wiem na razie dlaczego, ale kojarzy mi się z Irlandią - również, i z wypadkiem drogowym też. Pozdrawiam - baba
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz jak soczyste czereśnie...babo,jako autor czuję się dopieszczony.Skojarzenie z Irlandią prawidłowe (tu mnie zaskoczyłaś !),z wypadkiem,owszem też,ale uczuciowym...Dzięki serdeczne,pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 ostatnie słowo dzielimy na cztery gasimy krew zamykamy na Shannon Squere białe wzgórza usypują się same rękawiczki za dużo czerwone obejmują zakręt Odwiedzam jeszcze raz. Pozwolę sobie popuścić wodze wyobraźni. Między peelem i jego obiektem uczuć coraz bardziej wszystko się psuje; oddalają się od siebie, prawdopodopnie zarzucają się pretensjami (słowo dzielimy na cztery) i stają się oziębli (gasimy krew), rośnie niewidzialna bariera (białe wzgórza usypują się same); pointa dość trudna do zinterpretowania, ale wydaje mi się, że zaczynają siebie unikać (działanie w rękawiczkach), wymijają się (obejmują zakręt); zastanawiałam się, dlaczego czerwone rękawiczki i doszłam do wniosku, że tu chyba chodzi o wyrażenie narastających emocji (miłość być może przeradza się w nienawiść); uczuciowe fiasko. Uważam, że skoro wiersz pozwolił rozwijać się mojej wyobraźni, więc mogę z czystym sumieniem plusować. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 przyglądam się, składam elementy, tworzę własną interpretację, ale na razie o formie. "zbity" jest to wiersz, mnie się takie nie podobają. aż nie chce się czytać, dlatego proponuję inne rozwiązanie. piszą nam oczy smukłociemne kuszenie z odchylonymi głowami patrzymy jak uczą się wiatru wirują biało trzy wiolonczelistki i śnieżny wisielec do końca właśnie dziś ostatnie słowo ----> nieco zmienił się sens, ale IMO jest lepiej dzielimy na cztery gasimy krew zamykamy na Shannon Squere białe wzgórza usypują się same rękawiczki za dużo czerwone obejmują zakręt to oczywiście tylko moja wizja, można się ze mną swobodnie nie zgodzić :) i jeszcze tytuł do zmiany. nie podoba mi się, chociaż widzę zamiar autora. pozdrawiam.
tadek niejadek Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 przecież to jest denne co wy wpisujecie???
Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładne obrazki tworzysz, przypatruje się człowiek i obmyśla do nich fabułę - inspirujesz zdrówko Jimmy
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry użytek robisz z wyobraźni,tereso.Dziękuję za czas dla wiersza.Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmieniłaś rytm wiersza,dodałaś mu powietrza i inaczej rozłożyłaś akcenty, nie naruszając jednocześnie konstrukcji.Rzecz do "osłuchania" i przemyślenia.Dzięki za poświęcony czas.Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładne obrazki tworzysz, przypatruje się człowiek i obmyśla do nich fabułę - inspirujesz zdrówko Jimmy Wychodzi na to że inspirujemy się wzajemnie.Dzięki,pozdrawiam Jimmy.
HANIBALL.L Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak też można...trzy wiolo, śnieżny wisielec na Shanon...rękawiczki gaszą krew, nie znam bardziej kuszącego zakrętu....pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak też można...trzy wiolo, śnieżny wisielec na Shanon...rękawiczki gaszą krew, nie znam bardziej kuszącego zakrętu....pozdrawiam Bo to zakręt,który zawsze na nas czeka...a może to my na niego.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi