Artur_Bielawa Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Naprawdę nie wiem sam którą prawdę znam naprawdę nie wiem gdzie odnajdę Cię W błękicie nieba czy w płaczu sióstr w tysiącu słów a może chust Naprawdę nie wiem kochanie moje jak nasze klęski podzielimy na dwoje Twój smutek księżyca zasnute noce ciepłe prorocze Tajemnicze zielone drzewo przy oknie przemieszcza się z siłą zapomnień Krajobraz jak w lustrze rozmył się nagle a nasze kłótnie nieważne
Tova_Brink Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 przypomina piosenkę bardziej, formą i treścią, to wrażenie trochę przeszkadza poza tym, ciekawa rzecz sie dzieje w niektórych strofach: jedna zawiera wersy dobre(a) i wyraźnie słabsze(b): Twój smutek księżyca(b) zasnute noce(a) ciepłe prorocze(a) odcinają się od siebie dwie ostatnie: Tajemnicze zielone drzewo przy oknie przemieszcza się z siłą zapomnień Krajobraz jak w lustrze rozmył się nagle a nasze kłótnie nieważne te "kłótnie" na końcu, w moim odczuciu, odbierają całości powagę, wychodzi infantylizm ogólnie, wiersz zbudowany prostymi środkami i nijaki przez to a niedługo dzień:) :-]
Queen of damned Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 a według mnie te "kłótnie" posiadają swą magię :) bo przecież można je interpretować jako wszystkie niedopowiedzenia, zastrzeżenia, zarzuty... to co w uczuciu nie jest dobre. Ale "to" już nieważne ;) podoba mi się wiersz. pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 u-u-a, ale rymy... układ zmienia się jak w kalejdoskopie, czasem daleko od siebie, a czasem parami :P, a czasem w ogóle ich nie widać. do tego jeszcze dodajmy częstochowę i brak jakiegokolwiek rytmu- dla poparcia tezy; Twój smutek księżyca zasnute noce ciepłe prorocze, do tego banalna treść, i wychodzi nam z tego coś naprawdę nieciekawego. pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. popieram koleżankę. widać, iż piszesz od niedawna, ale jeśli się postarasz będzie dobrze. dobra rada; więcej czytaj mniej pisz :P pozdrawiam serdecznie Espena :)
Mr._Żubr Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Moja rada dla Autora: nie umiemy, nie rymujmy. Na to przyjdzie czas później, jeśli już bardzo będziesz chciał. Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Widać początki, ale miejmy nadzieję, że z każdym następnym będzie lepiej :). Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi