Mr.Suicide Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 wciąż nie potrafię płynnie odpowiedzieć jej który szlak znów brakuje konceptu a deszcz rzęzi za szybami jakby tym razem zapomniał co ostatnio palił cóż że spóźniłem się na balkon cóż że chmury z jedną niewiadomą mój czarny kot doprowadził mnie do Swedenborga:otwarcie duchowej percepcji teraz wiem dlaczego spoglądając w tę mruczącą konstelację srebrne włosy zaczynają nagle opadać w wewnątrz opary z Belzebuba Fausta i Behemota do potęgi paradoksu 29/ 30 IV 2008r.
Mr.Suicide Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 a może tak (?): mój czarny kot doprowadził mnie do Swedenborga:otwarcie duchowej percepcji teraz wiem dlaczego spoglądając w tę mruczącą konstelację srebrne włosy zaczynają nagle opadać w wewnątrz opary z Belzebuba Fausta i Behemota do potęgi paradoksu czemu zatem - mimo nadciągającego poznania - wciąż nie potrafię płynnie odpowiedzieć jej który szlak znów brakuje konceptu a deszcz rzęzi za szybami jakby tym razem zapomniał co ostatnio palił cóż że spóźniłem się na balkon że szare chmury że Swedenborg skoro nie jestem w stanie pozbyć się jednej niewiadomej
Tali Maciej Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mi strasznie nie leży. jaskrawe! aż pali po oczach pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Druga wersja wyborna. Środek ciężkości tekstu umieścił Pan na końcu nadając mu głębszy wymiar. Samo sformułowanie : " spóźniłem się na balkon że chmury z jedną niewiadomą" - wyborne - tak bym to zostawiła. Może warto by zachować standardową wersyfikację, ale to tak na marginesie. Pozdrawiam serdecznie
Antoni Slawbicki Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 jakby tak jeszcze trochę pokombinować?
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jestem za 2 wersją.
Baba_Izba Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 nie wypowiadam się, nie jestem kompetentna, czytałam, mam przyjemne odczucia, będę jeszcze zaglądać - ciekawa ostatecznej wersji. Z pozdrowieniami - baba
lubię latawce Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 a mi się obie wersje :> może druga trochę bardziej ale to pewnie dla tego, że czytałam ją jako drugą :P i wszystko było takie... logiczne? b. fajnie :D ależ mi tu brakuje emotek! pozdrawiam serdeee. angie
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mi strasznie nie leży. jaskrawe! aż pali po oczach pozdrawiam to bardzo dobrze, że pali. chociaż z pewnością się nad tym zastanowię. dzięki za wizytę i komentarz. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. będę rozmyślać, rozważać, analizować i, co niewykluczone, modyfikować. dziękuję Ci Barbaro za wizytę, ślad, pochwały i uwagi. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kombinować zapewne jeszcze będę. dzięki za wizytę i komentarz. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdopodobnie i ja zań będę, chociaż pierwsza leży mi bardziej. dzięki za wizytę i komentarz. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bądź co bądź - udało Ci się wypowiedzieć :P cieszę się, że Ci się podoba. pewnie będę jeszcze zmieniać, także z przyjemnością zapraszam ponownie. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że Ci się podoba. starałem się, aby tekst opierał się o zjawisko implikacji, dlatego dziękuję i miło mi, że to dostrzegłaś. poza tym jestem wdzięczny, żeś zajrzała do mnie i komentarz zostawiła. pozdrawiam.
IN Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdecydowanie ta, ciekawiej zbudowany nastrój jeszcze poczytam, :)))
Mr.Suicide Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 dzięki In za wizytę i poradę. będę jeszcze rozważać coby tu wybrać ;) pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Dwie wersje utworu, mimo formalnego podobieństwa, traktowałbym jednak osobno.Pierwsza zbudowana jest na opozycji wobec klasycznego "otwarcia duchowej percepcji".Droga peela do Swedenborga jest drogą alternatywną -poprzez "czarnego kota" i,o dziwo,skuteczną ("potęga paradoksu").Możliwy jest też trop drugi,to negacja swedenborgizmu.Osiągnięcie drugiego,ostatecznego etapu wtajemniczenia jest niemożliwe ("srebne włosy zaczynają nagle opadać...spóźniłem się na balkon" -Boga).Wersja druga to dla mnie stan rozchwiania przed przejściem na drugą stronę: "mimo nadciągającego poznania...nie jestem w stanie pozbyć się jednej niewiadomej".To może być pokora,wątpliwości (dążenia destrukcyjne) i chyba jednak...wiara.Nie wiem,która wersja bardziej mi odpowiada.Może obie ? Plus za mój "stracony" czas.Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Czytałam. Druga wersja bardziej przypadła. Poczekam na decyzję Autora i zajrzę. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 coś głębszego serwujesz tym razem, "w wewnątrz" - "w" nie potrzeba zdrowie Jimmy
Mr.Suicide Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Ci za obszerny komentarz, próbę zinterpretowania obu wersji. nie będę jednak mówić czy to, co z chęcią mogłem przeczytać, zgadza się z moim zamysłem. najważniejsze jest dla mnie to, że ktokolwiek w ogóle podjął się rozszyfrowania utworu. cieszę się, że przemawia do Ciebie. pewnie będę jeszcze coś zmieniać, ale póki co nie mam konkretnych pomysłów. jeszcze raz dziękują za wizytę i rzeczowy komentarz. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi