darstar Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Mocnym przyjaźń jest ogniwem Gdy latami pielęgnujesz jej trzon Ze szczerej zbudowana stali Wśród ludzkich nie zatonie gwar Jedynie sam pogrzebać możesz ją Gdy rzucisz kotwice i puścisz na dno
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro mi, ale, w moim odczuciu, logicznie nie trzyma się kupy. Pozdrawiam.
Pancolek Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Strasznie płytkie. Dlaczego? Bo opisujesz temat stary jak świat (który, a jakże by inaczej, po imieniu nazywasz w tytule) w sposób przejrzysty i przewidywalny. proponuję bardziej urozmaiconą problematykę. Do następnego. Pancuś
czarny kapucynek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 podobnie jak z miłością. nie powinno się takich rzeczy nazywać po imieniu.
Rachel_Grass Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 nie jest dobrze, ale spróbuję. nie trzyma się kupy i bardzo ciężko wychwycić sens, który jednak paradoksalnie jest wyraźny, bo przecież mamy banalny tytuł. mocnym jest przyjaźń ogniwem ----> inwersja? niech będzie, mimo że wprowadza do tekstu średniowiecze. bez niej wers nie do użytku publicznego gdy latami pielęgnujesz jej korzenie ----> wszystko, tylko nie trzon- brzmi okropnie ze szczerego zbudowana srebra wśród ludzkiego nie zatonie hałasu jedynie sam pogrzebać możesz ją gdy rzucisz kotwicę i puścisz na dno wiem, niewiele pomogło, ale w moim odczuciu wygląda lepiej. nie zmieniłam stylizacji, zostawiłam także rym w ostatnim dwuwersie, komiczny i niepotrzebny. trzeba jeszcze wiele ogarnąć w Pani/Pana przypadku. rozbudować warsztat, najpierw przerobić klitkę na mały pokoik i pozawieszać sobie na suficie metafory i tak dalej, a potem rozbudowywać w wielki dom. taka moja rada- od początkującego dla początkującego, pozdrawiam.
Don_Kebabbo Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ze szczerej zbudowana stali - ten fragment całkiem niezły, ale reszta to zbiór banałów. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi