Mr.Suicide Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 madonny madonny mam do palić do rana papierosy - lubię kręcić się po głowie amorficznie rozporządzać (sobą przede wszystkim) zarządzać i dyrygować aczkolwiek znęcać się jednak nie mogę bo gdybym wierzył w kofeinę tak jak w teinę perspektywa rana mogłaby okazać się zbyt oklepana należy pamiętać: ja nie chciałbym - ja chcę a przecież w tym całym burdelu trzeba umieć postawić . 30\31 III 08r. (nocą oczywiście)
Marlett Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Mr.Suicide! a przecież w tym całym burdelu trzeba umieć postawić he! dobra pointa ,wieloznaczna:) Serdeczności.
teresa943 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 i mnie również chwyciła pointaja nie chciałbym - ja chcę a przecież w tym całym burdelu trzeba umieć postawić na swoim? pozdrawiam -teresa
JacekSojan Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 chyba bezpieczniej nosić swój "burdel" i znosić - niż wybrać się do; choć - kto wie. kto wie; Kto wie? niech powie! :) J.S
Robert_Siudak Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 "ja nie chciałbym - ja chcę a przecież w tym całym burdelu trzeba umieć postawić " na swoje ! a co ! trzeba być tradym a nie miĘtkim, jak to mówią :) ! "ja nie szukam , ja znadję" - to coś w ten deseń Pozdrawiam.
bajka-bajka Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 o tak...zgadzam sie ze trzeba...i stawiam ;)))
zak stanisława Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 a cóż to nęka Pla, że nie może spać i po głowie kręcą mu się różne madonny,( na pewno egzaminy?)i znęca się nad sobą udając, że sam sobą rozporządza;)) ale palić - niezdrowo, a faktycznie mocna herbata lepsza od kawy, daje większego koopa. Mister, ciekawy sposób zapisu, stwierdzam - bezsenność ,to najlepsza wena:):) serdecznosci
kasiaballou Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry, naprowadzający tytuł, a tekst jest jego konsekwentnym rozwinięciem, pl przyjmuje postawę obserwatora, podkreśla dystans do sytuacji, którą relacjonuje, niepokój, irytacja, w pewnym stopniu zażenowanie; skupia się na swoich przemyśleniach, zastanawia się nad sensem atmosfery chaosu/tarć/destrucji, to pl -owi przeszkadza, deprymuje, zniesmacza, zastanawia się nad istotą zjawiska i sądzę, że zaczyna wartościować - uznając, że takie niezdrowe 'klimaty' i żródło jakiegoś problemu/konfliktu nie zasługują w jego przekonaniu na tak dużą dozę złych energii, które tylko podsysają jego dyskomfort, a są chyba trywialne, pod koniec utworu obserwator, po intensywnych,roztropnych( perspektywicznych) przemyśleniach zajmuje zdecydowane stanowisko; - "kropka", mały znak interpunkcyjny, stanowiący pointę jest bardzo wymowna. starałam się analizować utwór również w perspektywie kaligramu, nie dostrzegłam wiążącego odniesienia/azymutu/ forma, budowa - oddaje i uzupełnia tok dedukcji pl i tak to odbieram, odczytuję. podoba mi się ten wiersz, treść do mnie przemawia, Pozdrawiam_kasia:)
Mr.Suicide Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Marlett za wizytę. cieszę się, że przemawia. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niekoniecznie na swoim ;p cieszę się, że pointa chwytliwa. dziękuję za wizytę :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. problematyczna sytuacja ;) właśnie - kto wie, niech powie ! dziękuję, Jacku za wizytę i komentarz. pozdrawiam,
Mr.Suicide Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiele zależy od podejście i kontekstu :) dzięki niemniej jednak za wizytę i komentarz :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak stawiać, to radykalnie ;) dziękuję za wizytę i komentarz, bajko :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cholerne egzaminy /maturalne/ ;) a jeszcze nic nie zrobiłem ;) parafrazując Konwickiego - peel przybliża się świadomie do śmierci ;p /żartuję ;p/. cieszę się, że w jakiś sposób przemawia, a także dziękuję za wizytę i ślad. bezsenność jest dobra pod pewnymi względami :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za poświęcony czas na konstruktywny komentarz. to niezmiernie miłe móc przeczytać interpretację swojego tekstu, by na koniec dowiedzieć się, że się podoba :) z pewnością ciekawy pogląd na wiersz. co do budowy - miała ona odzwierciedlać przede wszystkim nastrój podmiotu lirycznego. więcej mówić nie będę ;) każdy odbiera utwór tak, jak chce. jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
IN Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 powiało Białoszewskim ;) coś bym może pomajstrowała... tak w okolicy środka i może też jeszcze coś z wersyfikacją jak mi wpadnie cuś do łepetyny, to wkleję dobre spłentowanie ;) hej Mister, :)))
Mr.Suicide Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 żebym go jeszcze czytał ;) prawdę powiedziawszy - nie wiem czy będę cokolwiek zmieniać. niemniej jednak przeanalizuję jeszcze raz środek tekstu ;) dziękuję za komentarz i wizytę Inko :) pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 aż w oczach przesuwa pozdra. ciepła
Mr.Suicide Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 to dobrze, że w oczach. jak przesunie gdzieś indziej tym lepiej ;) dziękuję za wizytę, Judyt i komentarz. pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a prosze, jakoś udało mi się dostać do komputera chociaż komentarz to takie głupie słowo, pozdra. ciepła(:
Rekomendowane odpowiedzi