melg Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 na chuj mnie na haju jak świat mnie nahajem na trzeźwo czy z jajem tarmosi przez pół i ni arytmicznie ni śmiej się i rycz nie bo to już lirycznie nieświeże i- paszkwil i kwil i ni wzwyż się ni wzniż bo już brak tu liryki która niezbędna jest do twórczości tyleż syntetycznej, co tym samym poczytnej i szanowanej. I w ten oto sposób staje się Sztuka ślepym narzędziem w rękach Ślepca, a ten wszak Wartości żadnych, Treści ni Formy nawet zawrzeć nie może, bo i nie potrafi. A regres ten.. prowadzi.. do zmę czenia.. tworcy.. i sztu/ ka staje... sie nie tyle menczonca co raczej nowo- -czesna ***
kasiaballou Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pseudo - nowatorskie próby, dla mnie całkiem na 'nie', pozdry_ballou ;)
Magnetowit_R. Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 dla mnie ciekawie - opis uczuc i dezorientacji pla - tworcy, ktory przeskoczyl na abstynencje - tworząc dotychczas w syntetycznych stanach haju. forma podkresla chaos i rozbicie, jakie towarzyszy zmianie osobowości, czyli tez tworczosci. z abstą pewnie jak z nowym dragiem - trzeba sie oswoic;) i z nowym obrazem rzeczywistosci;)
Mr._Żubr Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 menczonca to, jak rozumiem, zamierzone? Utwór ma coś w sobie, ale jakoś ciężko mi jednoznacznie go ocenić. A może w tym właśnie jego siła? Pozdrawiam
Waldemar Talar Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 również nie potrafię ocenić tego wiersza może jestem już za stary na taką poezję i dlatego a może po prostu nie kumam. pozd. Waldemar
kazelot Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 bardzo ciekawa próba, ale oceniać będzie można dopiero po kilku następnych (czy to ślepy traf był) pozdr
Rachel_Grass Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 bardzo ciekawy tytuł. brawo za niego i za treść, chociaż radziłabym dopieścić.
Rekomendowane odpowiedzi