Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 W maleńkim kościółku mieszczącym się ledwie we wsi pożartej jak mucha przez kameleona lasów przychodził grać na organach sam Diabeł od czasu do czasu A było to bydlę nawet jak i na diabła diabelnie uzdolnione, genialne i wybitne - czy dziw, że wkrótce skomponowałoPasję na organy chwytne? Więc ludzie zaczęli się chwytać kiedy im grał na organach za handel narkotykami albo za rozboje do rana Ale jemu wciąż mało! wciąż niezadowolony! - w pogoni za nową techniką grania na przyszły roku układaPieśń ponurą na organy ścigania Ludziska zwiali do lasu lecz kameleon podstępnie zrzucił zielenie i zaraz wszystkich schwytano a przy okazji jelenie W maleńkim kościółku mieszczącym się ledwie we wsi pożartej jak mucha przez kameleona lasów wpada grać na organach sam Diabeł od czasu do czasu i trwa ta melodia od wielu wielu lat wiekowa jak knieje wkoło wiekowe - a co Diabeł w pustej wsi tak gra? - Song na organy sądowe
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 i romantyzm i publicystyka i POEZJA! Czytam, a jakże i pozdrawiam - baba
Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za to, że to zauważyłaś. tytuł "Fałszywka" też ma swoje uzasadnienie, albo popatrz na wers o kameleonie: dłuuuugi jak język ;) pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 a te kameleony plenią się, zmieniają barwy, zasięg w zagarnianiu mają ogromniasty, (jeszcze dłuższy niż ten Twój wers w wierszu) i wielki apetyt! I dalej "wystawiają" te jelenie, dające się złapać! A ludziska grania (drania) słuchają! - bywaj! -baba
Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale są także inne organy i myślę że najważniejsze, jak to ładnie ujął Andrzej Ludwiczak: "Naprawdę warto pisać jedynie o miłości i śmierci" wiec napiszę przy okazji: samotność to najwierniejsza kochanka tyle razy zdradzana czeka cierpliwie na swoje chwile wreszcie zgodzę się na nią weźmiemy ślub przytuleni ciszą organów
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale są także inne organy i myślę że najważniejsze, jak to ładnie ujął Andrzej Ludwiczak: "Naprawdę warto pisać jedynie o miłości i śmierci" wiec napiszę przy okazji: samotność to najwierniejsza kochanka tyle razy zdradzana czeka cierpliwie na swoje chwile wreszcie zgodzę się na nią weźmiemy ślub przytuleni ciszą organów Nie chciałam już zajmować miejsca pod wierszem, ale teraz muszę: zastanawiam się, jak to się dzieje, że ludzie patrzą na to samo (w skrócie myśl ujmuję), a widzą tak z jednej strony zwykle - i z drugiej pięknie. Miłość( w wierszu) zwykle to: ta kochanka, ta zdradzona, ta jedyna, itd. a można: "samotność to najwierniejsza kochanka" (itd), bo tak naprawdę, to tę swoją samotność człowiek zdradza z miłością. Można przeżyć całe życie i tego nie zauważyć, nie mówiąc już o zapisanie, tak pięknie wierszem. Wiem, to jest poprostu talent! Już nie będę. pozdr. -baba
zak stanisława Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Baba a taka madra...:):):) łądnie to powiedziała, i o wierszu i o miłości a Wstrentny ma talent nie od parady, bo i dla okna serenady i na sądy kuknie, i pismakom przyłoży ładnie i kamleona znajdzie w lesie... a wszystko to na org nam przyniesie ubrane w poezji piękne słowa pozdrawiam z podziwem es
HAYQ Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dobre, dobre oka me leonie O! Camele... ? O nie! Maryśkę sobie chwalę - wielbłądy zmienia w konie, jak eMO w karnawale. W organy pieśń dobyta biorytmów pęta zruca A rzęzi, a skowyta - a nie? No nie, to płuca. ;)
Robert_Siudak Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja chciałem wtrącić się odnośnie wątku "samotności", genialnie ten temat słychać w utworze Michała Bajora "Dokąd przed nią w ciąż uciekasz" proponuje posłuchać : www.thiona.wrzuta.pl/audio/yxB9ROOjuC/dokad_przed_nia_uciekasz
Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że wracasz. myślę też ,ze trafiłaś w sedno: wiersze innych to takie samotne wyprawy na obce planety - nigdy nie wiadomo co na nich spotkamy i jak znajome to będzie.
Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje przewstrentnie i trochę z niewiarą, że sobie zasłużyłem
Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz talent do pokazywania zwykłych, wydawałoby się słów, w nowym świetle. lub może właśnie powracają w Twoich wierszach tam, skąd kiedyś wyszły? pozdrawiam
Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, piękna piosenka. kiedyś ułożyłem nawet taką sentencję: samotność - atom stada samotność to temat wieczny, póki toczy się życie a kto wie, czy i po śmierci nie jest się tym bardziej samotnym? W moim domu na pewno nie będzie już ciebie. Nawet czajnik zapomni, że kiedyś ci służył, znów samotność w fotelu rozsiądzie się pewnie, jak domownik, gdy wraca z dalekiej podróży. Nikt nie będzie nic mówił, nikt nie będzie pytać, na zawsze zamknie usta tamten świat maleńki - tylko karty na stole i jedna odkryta, a dama kier mieć będzie kolor twej sukienki. Gdy w ogrodzie wiatr wtedy rozszumi się w lipach, na podłodze drżąc z zimna księżyc nagle zblednie - może umrę nie całkiem, ciągle będę wróżyć los z tej karty ostatniej, co pustką mnie wita? I samotność w fotelu poczuje się pewnie, bo powróci na zawsze z najdalszej podróży.
avals Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Przy każdym Pana wierszu, zatrzymać się muszę i czuję się z jednej strony jak sztubak, który nic nie umie, z drugiej - jak maluch, który dostał piękny prezent pod choinkę. Chylę czoła.
Wstrentny Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi