ula Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 nie poszedł do nieba ponieważ donosił na róże że kwitną w niewłaściwym kolorze
kaja-maja28 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 no troszkę mało:) mamy róże złociste, herbaciane, a najpiękniejsze czerwone, ranna rosą skropione, one miłość mają w sobie. Piękne płatki nakraplane, to nie dziwie się:) Pozdrawiam milutko
Rachel_Grass Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 dobre!!! podoba mi się, nie wiem sama, czemu. naprawdę, można z tego dużo wyciągnąć. obserwuję zjawisko, kiedy w poemacie nie ma żadnych treści, a tutaj proszę- 4 wersy, cała paleta możliwości odbioru. pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie poszedł do raju ponieważ donosił na róże że kwitną piekła kolorem zamiast barwami nieba pozdrawiam Waldemar
Mr.Suicide Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 ciekawa miniatura. podmiot liryczny mówi nam o osobie, której najwidoczniej nie podobała się forma. i tu należy się zatrzymać. forma związku; drogi, jaką obrał ? można wiele wymyślić i na tym polega urok miniatur :) mnie Twoja przekonuje. pozdrawiam.
ula Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wojtku, oj zdarza się.. ;)) a ja za różami jednak nie przepadam.. kaju-maju, dziękuję za odwiedziny Rachel, to wszystko dobrze, że dobre, nie zawsze musi być tak, jak wypadałoby może w poezji, żeby było, prawda?.. cieszę się, że się podoba Waldemarze, ładnie i zgrabnie, chociaż sens nieco już inszy;) Mr.Suicide, zawsze trafnie.. pozdrawiam!
Tali Maciej Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 nie poszedł do nieba bo zmarnotrawił bochenek chleba(-: pozdrawiam
Piast Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Nie pokazują go w telewizji bo kpił z autorytetów jedynie słusznych Ta miniaturka inspiruje w wielu dziedzinach życia. Mnie akurat w tej... :))) Ale nie tylko... Pozdrawiam serdecznie... Piast
Judyt Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 tak byłam już przeczytałam wcześniej nic nie napisałam bo nie wiedziałam co ale daje zamyślenie i różnorodność spojrzenia pozdr. ciepło
a._mrozinski Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 I ja widzę nawiązania do polityki, chociaż może nie powinienem. Róża, niebo.. gdzie tu polityka! Ale może po prostu przez moje zainteresowania. Z nawiązaniami do polityki czy bez nich - podoba mi się. Arek
ula Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Tali Macieju, błyskotka, fajnie aż bo lubię;) Piast, to samo;)) odpozdrawiam! Judyt, dziękuję, że się wróciłaś tu do mnie i jeszcze z miłym komentarzem:) a.mrozinski, dziękuję, a przecież wszystko można, nawet więcej.. czasami niestety;(
Nata_Kruk Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Ula... :) ciekawe, w jakim kolorze musiały kwitnąć róże, by grzesznik chętnie je zerwał. Fajnie, plusowo... pozdrawiam.
ula Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Nato Kruk, może w takim, jak sugeruje Waldemar? niebiańskim.. kto wie, pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi