Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 . nikt nie jest tak wielkim podróżnikiem aby przerosnąć podróż na spokojnie złapać pigułkę na chwilę przed czasem połknąć i opowiedzieć w pełni o wrażeniu jak nadęty balon w stanie nieważkości nie ma sensu ważyć gwiazd * nikt nie jest tak dobrym słuchaczem aby usłyszeć jak gaśnie gwiazda przejaskrawiona w nas samych szuka cienia jak wosk nietrwale kurczący się pod okiem płomienia . knot pełen nonsensu
Judyt Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomku dobre to, ująłeś nonsens sensu a to lada sztuka, kropki też ktoś mógłby się przywalić, nie uczynię tego, bo taki zamysł zdaje się pasuje rozpostartymi delikatnymi paluchami pozdrawiam ciepło
Nata_Kruk Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Tomku, czytam po raz kolejny i jakaś cząstka Twoich słów zatrzymuje, jednak nie potrafię donieść się do całości. Drażni mnie jakoś słowo... przerosnąć... oraz określenie... jak nadęty balon... Poza tym, ta gwiazda... przejaskrawiona w nas samych... hmm... Pewnie mnie zbesztasz, ale pominęłabym... jak nadęty balon, a także... knot pełen nonsensu, choć to drugie może łączyć się w jakiś sposób z tytułem. Być może któregoś dnia, kiedy przeczytam wiersz jeszcze raz, zaświta mi w głowie znacznie więcej. Ale to zdanie bardzo mi się spodobało... "w stanie nieważkości nie ma sensu ważyć gwiazd" Serdecznie pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi