Lady_Supay Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 na moim brzegu ryby zbyt dużo powietrza w zamkniętych dźwiękach głębia zapada w nic kiedy słowa są bez znaczenia niosę w sobie światło i w płucach chowam pogodę na przyszłość - pamiętaj wszystko zaczyna się i kończy od głowy
HAYQ Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Bardzo dobre rady Kaliny Kowalskiej. Wiersz naprawdę zyska - a szczególnie puenta. I tak jest dobry, ale ze zmianami będzie - mniam. :) Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Lepiej byłoby "od głowy", choć sam wolę inne okolice. CCC. Stefan.
Judyt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 ach tak, bo tu Autorka chciała z prądem a herbatę teraz taką wyprodukowali ;) podoba się i z bólem i jak tam chce pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 uwagi Pani Kaliny zgrabne jesli można to pozwolę swoje dorzucić: usunąłbym z pierwszego wersu - "ryby" wiem, o nich z tytułu a zresztą wstawię swoją wersję: ------------------------Śnięte ryby na moim brzegu cisza zbyt dużo powietrza w zamkniętych dźwiękach głębia się zapada kiedy słowa nie mają znaczenia w sobie niosę światło w płucach chowam pogodę na przyszłość pamiętaj początek i koniec w głowie ------------------------- pozdrawiam:)
Lady_Supay Opublikowano 22 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Dziękuję Wam ślicznie za wszystkie uwagi. Kalino, w moim łebku też początkowo był "od głowy", ale tak jakoś inaczej poszło. Izis, z pierwszego wersu nie mogę usunąć ryb, a dalsze przemyślę. Fenkju i słońca for all!
Lady_Supay Opublikowano 22 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Zastanawiam się jeszcze nad "ciszą", czy przypadkiem jej nie usunąć? Wers z głębią raczej zostawię, gdyż wg mnie jest potrzebny "zamkniętym dźwiękom". Jeszcze raz Wam dziękuję. %)
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ależ tu praca wre! ;) W tej wersji, która teraz jest, to tak to: "cisza" dubluje się z "zamkniętymi dźwiękami", więc - (wniosek ;) czy to tak istotne, że "w płucach" (no, nie każdy ma tam tyylee miejsca ;) "zapada w nic" - "zapada się w nic" (wiem, że to mocniejsze, ale - imho - niekonieczne) przed "pamiętaj" wstwiłbym myślnik (ja lubię myślniki ;) tytuł wyjaśnia wszystko - czyli wiersz jest dowodem na to, że rzeczywiście, plus refleksja - przestroga - apel; nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie, ale to uwaga, która wywołałaby nowy zupełnie tekst, więc - powiem tylko na koniec, że wiem, o czym to jest ;) pzdr. b Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od ud Bogdan, od ud się zaczyna.
Lady_Supay Opublikowano 29 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmieniłam, sama wątpiłam w "ciszę", a z "głębią" może masz rację. Nie zgodzę się w kwestii płuc - tu nie chodzi o pojemność, a... ;) No, wystarczy. Przyznam, że trochę myślałam nad tytułem - delikatnie mówiąc, jest trochę hmmm.. "przewrotny"- mam nadzieję, że domyślasz się, iż to nie jest wiersz o rybach. ;) Dzięki piękne. Słoneczka!
Rekomendowane odpowiedzi