Judyt Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 próbuję odsłonić okno a przezeń tylko wróbelek kręcił główką storczyk wyjęty ze śmietnika aż musiałam podskubać z przywiędłych życiem i żeby nadeszło na co czekać jeśli dobrze proszę powiedz skoro na mnie patrzysz 25.08.07r.
IN Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odsłoniłam okno a przezeń tylko wróblek kręcił główką storczyk wyjęty ze smietnika musiałam go oskubać z przywiędłych życiem żeby nadeszło po co czekać jeśli dobrze proszę powiedz skoro na mnie patrzysz tak troszkę Ci powichrowałam ;) podoba mi się, zwłaszcza puenta hej, Judytko :)))
HAYQ Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 świetne... i widoczek i przekaz, ale wyrzuciłbym "go" - wydaje mi się, że jest niepotrzebne. (+) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Judyt! ''na co czekać ''- nie pasuje mi to do trzeciej strofy, chyba, że jest to przerzutnia do czwartej. PozdrawiaM.
Judyt Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Inko: dzięki za wichry i bardzo dobrze, HAYQ: też nad tym "go" sobie podumałam, któtko, bo zostało, wyrzucę dzięki serdecznie za dobre słowo Marlettko: mmmmmmmmmmm świeżo jeszcze wyskubać czekanie? ........................... pozdrawiam przybyłych
egzegeta Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale niech zostanie ten storyczyk skoro to Twoje :) Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale niech zostanie ten storyczyk skoro to Twoje :) Pozdrawiam egzegeto : to nie jest mój, da się wyrwać nawet powinno się uschłe niszyć, a poza tym ozn. bogactwo, przypadkiem tego nie uczyniłam, wkradło się 'y' pozdrawiam i dzięki za Twoją wizytę
egzegeta Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Kasienko Kochana uwierz mi, nawet usychający liść storczyka trudno oderwać od pnia dlatego ten fragment wiersza dla mnie - niewypał obskubać, to znaczy wyrzucić go ponownie na śmietnik Ale w poezji wszystko możliwe :) Pozdrowionka
Marlett Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale niech zostanie ten storyczyk skoro to Twoje :) Pozdrawiam Wiktorze! Przecież storczyki nie są Ci obojęte. Niech zostanie - popieram:))
Judyt Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czy była mowa o liściach? to nie poezja, to życie, pozdrawiam ponowne dzięki
IN Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 storczyk można podskubać z listków sama skubałam ;)
Judyt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie na niego patrzyłam, pozdr.
Piotr_Jasiński Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Pierwsza i ostatnia - bardzo. Trzecia - ok. Ale w drugiaj coś bym pogmerał, ten smietnik mi nie pasuje. Psuje ciekawy nastrój. Może tak: oklapły storczyk wyjęty z wazonu, musiałam obskubać Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) ale Piotrze on naprawdę nie był wyjęty z wazonu ;) ale dzięki serdeczne, zatem chyba nie zmienię tego co piękne być powinno, a nie było, pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Judytko juz IN Ci napisała jak powinno byc w pierwszej strofie, zeby to był j. polskiodsłoniwszy okno a przezeń tylko wróbelek kręcił główką odsloniłam - chyba wyraźnie aż się narzuca poza tym storczyk na śmietniku a potem obskubany nie powiem - piękna matafora :(((((((( juz Ci pisałem - nie wiem z czego można storczyk obskubać zatem to obskubanie tylko dla tych, co nie widzieli nigdy storczyka. Już więcej tu nie wrócę Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o rzeczywiście- nie zauważyłam tego błędu w pierwszej strofie za bardzo jestem roztrzepana być może(ps. a właściwie to dlaczego nie mogłoby zostać odsłoniwszy?) a storczyka można trochę obskubać-przy tym zostanę oraz przykro mi, że nie będziesz chciał mnie więcej tutaj odwiedzać i tak mnie wszyscy opuszczją(...) z kwiatów można Wiktorze- z kwiatów, a nie powiem, że rzadziej bywałeś, nie pogodzę się z tym, a nie wszystko jest takie piękne jakbyśmy chcieli, nie zrażaj się, pozdrawiam serdecznie i dziękuję
Ewa_Kos Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dla mnie klimatyczny, bo jakoś domyślam się zmian u peelki, dlatego storczyk ma tu swoje miejsce:))) Pozdrawiam z plusem :))) EK
Judyt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Ewo za słowo, może całkiem powinnam usunąć storczyka bo w oczy kole, chociaż to nie kaktus, peelką nigdy nie byłam, pozdrawiam
halina toma Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Hej ! Myślę , że powinien zostać storczyk , być oskubany i zdecydowanie ze śmietnika . Ma to wszystko swoją wymowę . Pozdrawiam serdecznie .
Judyt Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję halino, coś się da zrobić, pozdr. ciepło
Rekomendowane odpowiedzi