Smutna Filozofka Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Wyszczerbiony ślad życia postawiony na zakurzonej półce Świadek historii Wysłannik drwala- artysty Ociekający gorzkimi łzami Brzmiący krzykami poprzedającymi ciężką rękę ojca Wysłannik drwala- artysty Zakropiony krwią dziecka nieumyślnie zabitego podczas pijackiej labangi Wysłannik drwala- artysty Zapamiętany jako narzędzie zbrodni na niemowlęciu które powróciło do Drwala- artysty
Smutna Filozofka Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Nim ktoś cos napisze to niech zastanowi się nad pzesłaniam. Temat wiersza to kubek :)
Oscar Dziki Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co? tzn, ze to o kubku? ja to chyba głupi jestem, bo nigdzie tego nie widzę. W ogóle nie widzę "przesłania".
Gość Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 nic, a nic nie rozumiem, choć u mnie to nie nowość do następnego?
Spiro Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 o czym to jest? o kubku? i może jeszcze drewnianym? i ojciec drwal-artysta dziecko tym kubkiem zabił? mało ostatnio spałem i może tego tekstu nie ma. a jak jest to niezła 'labanga' była
jasiu zły Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co? tzn, ze to o kubku? ja to chyba głupi jestem, bo nigdzie tego nie widzę. W ogóle nie widzę "przesłania". Jeżeli założyć, że mowa o kubku to co nieco ma tutaj sens, ale niby skąd można się domyślić tego kubka? Bo autorka sobie tak założyła? Przecież ona nie żyje i wcale nas nie obchodzi. No chyba, że założymy tkzw domniemanego autora, ale on nie jest prawdziwą osoba i jego (w tym wypadku jej) zdanie też nie ma znaczenia. Poza tym, to wiersz czyta się fatalnie, nie wiem na ile same równoważniki zdań były zamierzone, ale to nie był dobry pomysł.
Gem Would Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 A ja początkowo przyjąłem wysłannika artysty jako kiepską muzykę, kiepskiego artysty ; D, który chcąc nie chcąc gdzieniegdzie niszczy dobre rzeczy dookoła;p.
Ewa_K. Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 co to jest labanga? :) DJ Drwal pionier muzyki technicznej, czyli dRwal - twórca wirtualnego labelu zgadłam?
jasiu zły Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Balanga przy lambadzie, albo z udziałem lambadziarek - nie jestem pewien ;)
Rekomendowane odpowiedzi