Zbigniew Wilk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kiedy zapada cisza gdy wiatr nie wieje czy poeta rymy sieje gdy dzień do snu się składa czy deszcz łzą na twarz upada Kiedy cisza zapada gdy muszla już nie szumi czy echo głos serca tłumi gdy liść ziemi dotyka czy jak nie odpowiadasz klucz wpadł do studni a w uszach dudni tak powstała cisza [sub]Tekst był edytowany przez zbigniew Wilk dnia 30-03-2004 23:21.[/sub]
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Zbigniewie - troszkę mnie gryzie - te powtarzanie (twarde zgłoski) czyjak ... wtedy gdy ... - sugerowałbym zastanowić się nad tym - chyba że jest to motyw spiewny - wtedy - ok - niech zostanie bardzo spodobała mi się końcówka wiersz - bardzo poetycko przedstawiony sens ciszy - tylko skąd ten klucz - nie ma go wcześniej albo może nie widzę .. pozdrówko W_A_R
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam Zbyszku!ta cisza jest strasznie dokuczliwa! mowi o tym ostatnia strofa i nie tylko....); a glosu serca nikt i nic nie jest w stanie stlumic. Hm...moze by tak poprosic studnie by kluczyk oddala?! bardzo piekne uzyles porownania.Mialam jednak problemy z wlasciwym odczytaniem tekstu poniewaz zwroty ( czy,gdy,kiedy)domagaja sie znakow interpunkcyjnych na koncu zdania. przesylam cichy usmiech i pozdr, M+A [sub]Tekst był edytowany przez Maria Anonym dnia 31-03-2004 00:43.[/sub]
Ewa Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Drogi Zbyszku z pewnością lepszy niż pierwszy. Widać postępy i to mnie bardzo cieszy jeżeli chodzi o konkrety to o ile do pierwszego przesłałam Ci wiele uwag to tutaj czynić tego nie będę gdyż nie mam tak naprawdę konkretnych zastrzeżeń. Widać, że się trochę pogubiłeś w przekazie ale idziesz w dobrym kierunku. Gratuluję i pozdrawiam EwaM.
Zbigniew Wilk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuję wszystkim za obecność i łaskawe uwagi, które staram sie spożytkować najlepiej jak potrafię, pozdrawiam Was. [sub]Tekst był edytowany przez zbigniew Wilk dnia 02-04-2004 20:53.[/sub]
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pomysł ze studnią podoba mi się bardzo. Powstała cisza. Martwa cisza, bo adresat nie odpowiada ("nie odpowiadasz"). Pozwolę sobie na kilka kosmetycznych uwag. 1. "gdy" > używane w zdaniach złożonych podrzędnie 2. "czy" > winno wprowadzać pytanie. Sumując,stawiam problem do rozwiązania dla Autora: gdy doda się znaki przestankowe, czy będzie logicznie ? Pozdrawiam i życzę odnalezienia klucza. A.
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tez jestem tego ciekawa Joanno ! bo moim zdaniem dobry i oryginalny wiersz z duza doza emocji, wiec warto chyba nad nim troche popracowac pozdr, M+A
Zbigniew Wilk Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 dziękuję za obecność
Rekomendowane odpowiedzi