Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) niebo się skrapla nad przełęczą nad dachem gęsta zawiesina przez mgłę nie widać horyzontu a krok do przodu zrobić trudno zbierasz na drodze wciąż kamienie ze swoim bólem je oswajasz nowe kształty potężnym ciosem oprawiasz złotą tajemnicą silniejszy ty od przeznaczenia Edytowane 14 Stycznia 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji)
adam sosna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dobrze podoba mi się tylko "od przeznaczenia nikt silniejszy nie jest"
HAYQ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Też mi się podoba,tylko "ty" troszku przeszkadza."silniejszy od przeznaczenia" daje większą możliwość interpretacji - może być odebrane również jako pytanie. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak Marlettka pisze że jest, to jest, nawet jak nie jest.
M._Krzywak Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Uznanie dla kompozycji - "gęsty" opis w 1 strofie, przejście na "Niego" (w tym wypadku bohatera lirycznego) podparte mocną puentą - sprawia, że oprócz sz. dedykanta wiersz może znaleźć szerszą publikę - a to jest właśnie sztuka. Że tak skromnie - podoba się,ale główne cechy na podparcie werdyktu wymieniłem. Pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Bardzo bardzo.:) Pozdrawiam Autorkę i dedykanta
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adamie! skąd wiesz? Peel ma wyobraźnię...mmm:)) pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ! z ty miałam już różne przejścia. Skorzystałam z podpowiedzi...nie znaczy,że wymazałam z pamięci:)) Dziękuję serdecznie:) pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak Marlettka pisze że jest, to jest, nawet jak nie jest. Steff! Tak własnie jest, nie jest ,a jest.. a może dowrotnie:)) Dzięki wielkie.pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ''to jest właśnie sztuka'' Może nie jestem zbyt skromna,ale cieszę się jak dziecko:))) Pięknie dziękuję .pozdrawiam.
Spiro Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ja tylko zaznaczam się jako wycinek tej szerszej publiki. czyli znalazłem. pozdrawiam
IN Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dodam tylko, że wolałam jak było "ty" teraz jak czytam trochę mi brakuje :)))
egzegeta Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Witaj Marlettko sympatyczna kompozycja aha - pardon - ja w ramach też tej szerszej publiki :) no i widzę, że przeniosłaś się od morza do Tatr lub gdzieś w pobliże. Pozdrawiam Świątecznie
adam sosna Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ''to jest właśnie sztuka'' Może nie jestem zbyt skromna,ale cieszę się jak dziecko:))) Pięknie dziękuję .pozdrawiam. cieszę się nieskromnie jak drugie dziecko
zak stanisława Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak Marlettka pisze że jest, to jest, nawet jak nie jest. właśnie tak samo pomyślałam Gratulacje Marlett, dobry wiersz dla Sosny!wesołych świaąt, jajowych i kasowych...es
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze ! nie przeniosłam się,jestem jeszcze u siebie, ale niebawem wybędę. Dziękuję i pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak Marlettka pisze że jest, to jest, nawet jak nie jest. właśnie tak samo pomyślałam Gratulacje Marlett, dobry wiersz dla Sosny!wesołych świaąt, jajowych i kasowych...es Dziękuję Stasiu! równie wesołych świąt życzę.
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Spiro, że zawitałeś do mnie. pozdrawiam
Marlett Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze ! Dedykant jest ważny , bez niego nie byłoby wiersza:)) Dziękuję ,serdeczności:))
Rekomendowane odpowiedzi