Gość Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Taki sobie temat: postanowiłem wypromować to miasto, moje rodzinne, nie uznawane za atrakcyjne bo brzydkie, nudne ? Jakie ciekawe wydarzenia z cyklu poezja rozgrywają się w łodzi, ktoś nas może odwiedził nieznajomy... Ktoś z org jest z łodzi ? ;)
Patryk_Nikodem Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. byłem w Łodzi kilka razy. ogólnie brud i syf, choć centrum macie ładne. ostatnim razem w nocy w tramwaju się trochę strachu najadłem że mi wpierdol spuszczą, ale z drugiej strony inni "normalni" ludzie bali się mnie tak samo jak ja band dresiarzy. no ubaw po pachy. haha
Gość Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. byłem w Łodzi kilka razy. ogólnie brud i syf, choć centrum macie ładne. ostatnim razem w nocy w tramwaju się trochę strachu najadłem że mi wpierdol spuszczą, ale z drugiej strony inni "normalni" ludzie bali się mnie tak samo jak ja band dresiarzy. no ubaw po pachy. haha co to w innych miastach inaczej ;)
Patryk_Nikodem Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 nie wiem czy inaczej, ale w żadnym nie bałem się tak jak w Łodzi :)
Lady_Supay Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Łódź, to miasto parków (ponad 30) i zabytków z jedną z najpiękniejszych ulic w Europie. Do niedawna jedno z biedniejszych miast w Polsce, na dzień dzisiejszy bogate w inwestycje i co za tym idzie, powoli "stające na nogi". Ma swoje ciemne strony, ale które miasto ich nie ma; ma swoją historię, tajemnicze, piękne miejsca, brudne"nogi" i jałowe blokowiska. Łódź jest jak kobieta - nigdy się jej do końca nie pozna, a bezgranicznie można pokochać. ;)
Olesia Apropos Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 największym plusem Łodzi jest to, że... jest stosunkowo blisko Warszawy:D (nie, Bartuś?;p)
teraa Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 ja w łodzi tylko studiuje. zapyziałe, ot prostackie miasto. co w nim fajnego to własnie ten brud, syf i porzoga który wypełnia je całe. rozumiem klimat łodzi, ale jak sam mówisz o kulturalnej stronie - jest do bani. nie przystoi tak duzemu miastu.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja też z Łodzi :). Miasto chamów nieprawdopodobnych - i jednocześnie nieprawdopodobnie mniej chamskich niż warszawiacy ;P.
teraa Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 az tyle osób z łodzi. nie dziwie sie ze dopiero teraz to wychodzi i nikt sie nie chwalił. pewnie jest wiecej ale sie wstydzą
Jimmy_Jordan Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Cool kids of death są z łodzi, ;j
teraa Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dobra. nie chciałem wymieniać, ale oczywisice że tak - to najwiekszy plus. tylko co oni o tej łodzi mówią
Agnes Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 może jest brudna i zasyfiona, bo że nic się w łodzi nie dzieje to wiadomo, ale za te kilka lat jak skończę studia i będę rzygała wypieszczonym, kulturalnym krakowem, z miłą chęcią wrócę :)
Lena Achmatowicz Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 udziowe org, dziwię się, że jeszcze nikt nie rzucił hasła - to kiedy spotykamy sie na pifie?
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Gdzie jest ta Óć oraz, jak to jest daleko od Lasu Księżnej?
Judyt Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 odwiedziłam kiedyś przypadkowo, ot tak pomyliłam pociągi:)
vacker_flickan Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak swoją drogą, to ciekawe, co ta warszawa tak zawadza, że się zawsze jej czepną no i ciekawe, że, jak się okazuje, najbardziej chamscy w wawie są ci, którzy przyjechali z jakiegoś zadupia i im się wydaje:)
magikk Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 macie najlepszą szkołe filmową, nie gadać bzdur.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mamy, widziałem, byłem :). i wspaniały magazyn kostiumów filmowych - widziałem, byłem, pożyczałem. ale mamy niestety brudne ulice, bezrobocie jak cholera i fatalnego prezydenta, który na dodatek z woli narodu rządzi już drugą kadencję. z naszego cudnego miasta wywodzi się też dwoje ludzi, których może wstydzić się cała Polska (na pewno nie tylko tych dwoje, ale ci niestety dostali się do koryta), mianowicie v-ce min. edukacji narodowej M. Orzechowski i Rzecznik Praw Dziecka Ewa Sowińska... poza tym i jeszcze kilkoma wadami wszystko jest piękne... pozdrawiam :).
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 szukaj Adama Szadkowskiego sorka, za wydanie, ale warto z ukłonikiem i pozdrówką MN
ot i anka Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 ja w łodzi byłam nawet ostatnio- jest tam fajna knajpa z piwami ze wszystkich stron swiata:) i to na duuuzy plus:P (nawet indyjskie mieli- i w ogóle ze 150 rodzajów:D) poza tym to z tą Piotrkowską mocno przerelamowane (że niby najładniejsza secesja itd.ale jak dla mnie bida- no ale wroc, jakby nie patrzeć ma ciekawsze zabytki- przyzwyczajonam do tego:P) zoo też spoko, do muzeum nie dotarłam niestety, no i szyny tramwajowe macie węższe niż u nas:D pzdr
Rekomendowane odpowiedzi