agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 koń strukturalnyżel na betoniez D konstruowanyszuka nie centrumróżni pochyłejna słowie kopytem staniemyślnikiem parskniei z kropki ruszyprzystanie i w pustynisłowo umoczypalce zaciśnie na wątłym spójnikuz quazi-sądem wskoczy do oceanu bełkotuzniknie jak garść sylabw kontekstowej próżnipotknie się o znaki stworzy niepodważalną wartośćw wyrazie
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Łał!!! No to jest lepsza łamigówka od moich ostatnio. Troszkę chyba sie zagalopowałaś. Rozumiem, że nie wszyscy muszą rozumieć, no ale chociaz część...Adam
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...a ja myslałem, że tylko ja nie za bardzo rozumiem o co chodzi w tym wierszu.czy to jest opis powstawania wierszy?
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to nic innego jak inaczej ujety proces powstawania wiersza wlasnie:) aga
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo dobra poezja... szybciutko zabieram do ulubionych mych: ) pozdrawiam
Strzyga_vel_Strzyga Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 rozwijanie tekstu na jednej metaforze, zawsze nosi to niebezpieczeństwo, ze wyjdzie przewidywalnie. Koń i znaki przestankowe, zwłaszcza 3 ostatnie wersy pierwszej zwrotki męczą wysieleniem. ale: bardzo dobry: żel na betonie. W pierwszej chwili myślałam, że skoro jest z D konstruowany i szuka nie centrum, to dalej będzie o szachach, szkoda że ten motyw nie został wykorzystany. Przecież jak już się bierze konia w takie zabawy to z całym dobrodziejstwem inwentarza. Można by z tego jeszcze zrobić niezłą zabawę w pisanie tekstu, ale trzeba by te konteksty wszelkie konia wykorzystać dokładnie, a nie pisać o oceanie bełkotu.
Lefski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nieogarniam. dociera on do mojej świadomości, jednakże nieogarniam oceanu bełkotu. wielkie wrażenie. (nieważne,że z małej litery) ile ja, ile każdy z nas kropel dorzuca do tego oceanu. ciągle. bełkot nas otacza, toniemy w oceanie bełkotu nie zdając sobie z tego sprawy. Jesteś geniuszem. wykrzyknik. czytanie n-te garści sylab w z D konstruowanej postaci 3-gwiazdkowego wiersza parska w moich myślnikach (czytaj: szarych komórkach) czuję, że znikam w próżni i niekoniecznie w kontekście czegokolwiek... szacunkowo niepodważalnie - Lefski
Rekomendowane odpowiedzi