M._Krzywak Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 "Życie duszy sięga do physis, której pokrewieństwem jest sen i choroba umysłowa. Nazywa się to - wyobraźnią poety" Wilhelm Dilthey *** Ja jestem może i namiętny Wcale mi to nie przeszkadza Super sobie wiersza skrobnę Bo uczucie mnie rozsadza Wbije „twoje oczy” kotku Potem wpisze „twoje dłonie” A na koniec by do rymu Wbije jeszcze „serce twoje” Może któraś z was poetek Wręcz rozczuli się i wyśle Na prywatę swoje dane Ja odpowiem oczywiście I siądziemy se na murku Ja popatrzę w oczy twoje Złapie w ręce twoje ręce I zabiorę serce twoje... w gorące uczucie... gdzie żyje serce moje... pod powiekami... z... kurtyny łez... co... łzawią gorzkimi... pojedyńczymi kroplami... rosy... bo ja i ty jesteśmy my tyś jedyna
atlantyda Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Tak sobie przechodziłam i średnio mi się podobało(ale to pan wie;), ale tymi kropkami to tak mnie pan urzekł że chyba naprawdę napiszę na prywat.;)A oferty ze zdjęciem? I każdej pan odpisze?:) Pozdrawiam Anna
M._Krzywak Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Izo - murek gra bardzo ważną rolę w okresie dojrzewania :) I fajnie, że i humor poprawiony. Atlantydo - oczywiście, fotooferta też jest: http://img237.imageshack.us/my.php?image=foto3jo3.jpg :)
egzegeta Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 jak to jest Panie Michale u mnie napisał Pan: "Od razu pisze - jest bardzo dobrze, ciachnął bym tylko trzykropek - to jest herezja poezji współczesnej" a kurcze, tutaj to te wielokropki to co?:))) Ale fajne są, i nie widzę tu żadnej herezji:) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Ja już wszystko powiedziałam w W. PozdrawiaM słodkie Bobasy:))))
Piotr_Jasiński Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Poprawki w stosunku do wersji warsztatowej wiele wniosły w profesjonaliźmie wiersza. Liczba miejsc na murku zapewne szybko się zmniejszy ;)))
M._Krzywak Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Egzegeto - dlatego tak napisałem, ponieważ sam chciałem tak napisac i zniechęcic konkurencje - niestety w show biznesie nie ma miejsca na więcej trzykropków niż moje :) Marlett - nie wszystko - brakuje adresu, numeru telefonu i fotooferty ;) Piotrze - ten wiersz jest pomnikiem duszy... :)
Marlett Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michał,po co Ci to.Znam Panią, ktorej czarowi nie możesz się oprzeć. Myślisz o niej bez przerwy,a Ona wciąż na nowo Ciebie uwodzi. Nie ma końca tym zalotom i tej miłości...
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Michale, widzę, że liryka satyryczna ;). No, arcyhit to może nie jest, ale traktując jako KK (Kicz Kontrolowany) - przyjmuję. Plus ode mnie. Pozdrawiam, Gaspar :-).
Black Swan Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Ha ha Michale, a jednak nie jesteś aż taki straszny i masz poczucie chumoru, a już myslałam że idolem "twym" jest Kuba W. ciekawa parodia muszę "tobie" przyznać żeś wytrawnym poetą jest. jedno tylko chciałam zaznaczyć - kiedy juz nacieszysz sie swym triumfem oplucia wszystkich gniotów i autorów tychże dziełł - że nie każdy musi tworzyc taką właśnie poezję jaka Tobie sie podoba!-to jest RAZ a DWA gdybyśmy byli tak doskonali nie zamieszczalibyśmy swoich gniotów na takich forach które są po to żeby uczyć a nie opluwac i wyśmiewać , bo nierzadko każdy z nas wacha sie czy takie to to pokazać ludziom -jednak w głębi ducha chciałby usłyszeć opinię a nie wyśmiewanie
M._Krzywak Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Gasparze - trzeba czasem pokazac usmiech - nawet błazna :) Black Swan - cały trick tego powiedzmy"hitu' polega na motywacji "niektórych autorów" i dwa - zebraniu chyba najbardziej typowych zestawień frazeologi poetyckiej - to nie jest plucie, jest to ewidentna parodia - i tutaj nie czuje wyrzutów sumienia. Dwa - jak ktoś czyta te współczesne wiersze - z czasem traci poczucie sensu - te wiersze wciąż są takie same, ponure, o nieudanej miłości czy o nieudanym życiu podmiotu lirycznego - no ileż można. Ja rozumiem wahania i bóle twórcze rodzimych artystów -ale nie każdy umie i nie każdy potrafi pisac. I trzy - Kuby nie trawie :) :)
Waldemar Talar Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 inny styl pisania ale bardzo czytelny i wyrazisty więc nie czepiajmy się o kropki. pozdrawiam Waldemar
M._Krzywak Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kropki wzmacniają aluzyjnośc i tajemniczośc przesłania tegoż wiekopomnego arcydzieła co pod strzechy zawędruje i tkaczki będą wzdychac i kobity wszelakie :) Dzięki.
Lady_Supay Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hi, hi, hi, to jak z dunikowskim pomnikiem stalina ;))) Michał, u mnie masz piątkę! :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 No to pozostałe chłopy mają przechlapane na ORGu.
M._Krzywak Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Lady - więcej, to pomnik duszy któremu bije serce :) Stefan - no, takie czasy, panie :) Dzięki za odwiedziny
Letnia sukienka Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 :) zdrówko bo nie chce mi się gadać lr
ula Łukomska Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 no i fikolek raz i wszyscy sie smieja a dusze kazdy ma inna Nie znam duszy Pana Wojewodzkiego pozdrawiam cieplutko
M._Krzywak Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Letnia - wystarczy, wystarczy :) p. Ulo - o ile ma duszę ktokolwiek, a nie np, wodę. ale to już inny arcyhit. Dziękuje bardzo i pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 z murku spadłam;) pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi