M._Krzywak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 objęły was obiekcje - liczyłem na obiektywność państwa a państwo jakoś nie zechciało bliżej mnie poznać szykowne wątki poczuły się sterroryzowane a radosne podboje - zresztą tylko z założenia - okazały się fiaskiem – nie piszecie do mnie dziewczęta w wyniku dyskusji podpuszczony smok zziajał się ogniem spaliły się moje kartki zresztą musicie w to uwierzyć bo najlepsze wiersze tam były – sam je zresztą pisałem w natchnieniu – jak to głosił Platon padły też moje ranne tezy przyduszone pantoflem bo nie zrobiłem jej herbaty z cukrem jestem teraz zawiedziony i czekam na kolejny skandal z racji bytu który podpowiada że wszystkie łabędzie są białe oprócz tych czarnych z Australii przez to wersy nie mieszczą się w grafice formy a znaczy to tylko - mam więcej do powiedzenia niż myślicie pozdrawiam. Autor.
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 i ja Cię pozdrawiam - autorze czasem wychodzę w tym gorzej od swego cienia gdy w lustrze brodę lub jęzor zapuszczę i piszę gdzie da się i jak się da - gdy mi świat po alaksie stoi u wrót codzienności i trza ze światem pościć a wiersze piszę gdy we śnie gdy czasem jakoś tam nie snie, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. to tylko taki dopisek od siebie, hi, żaden koment, wiersz od autora dla autora, hi
M._Krzywak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Messa - autor się pogniewa i co? (i zawsze pierwszy, no...) Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorka - jam żadne żądło osy mogę dyg zaraz wykosić, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorka - jam żadne żądło osy mogę dyg zaraz wykosić, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN nic nie wykaszamy, wszystko zostawiamy (to autor się pogniewał, ja nie :) i ponownie - pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sorka - jam żadne żądło osy mogę dyg zaraz wykosić, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN nic nie wykaszamy, wszystko zostawiamy (to autor się pogniewał, ja nie :) i ponownie - pozdrawiam autorze, autorze, ja Ci wierszyk złożę dyć, byś się nie gniewał bo taka potrzeba wszystkich czytających tu się wierszyk kończy, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nic nie wykaszamy, wszystko zostawiamy (to autor się pogniewał, ja nie :) i ponownie - pozdrawiam autorze, autorze, ja Ci wierszyk złożę dyć, byś się nie gniewał bo taka potrzeba wszystkich czytających tu się wierszyk kończy, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN http://www.poezja.org/debiuty/poems.php?wierszeautora=3087 proszę sobie poczytac na wieczór - to jest dopiero AUTOR. (czy nie przesadzamy - zrobimy bloga, hehehehe) W każdym razie dzięki :)
Oxyvia Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O tak, popieram, w każdym słowie! Alem się ubawiła! Pozdrawiam obydwu AUTORÓW i oczekuję dalszego sympatycznego pojedynku z niecierpliwością! Wiersz też bardzo mi się podoba, nawet bardzo-bardzo, jeszcze tu wrócę, na pewno, niedługo!...
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Czyta się lekko, przyjemnie. Ciekawe, pozdrawiam, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Oxyvio - z Messą ja się nie pojedynkuje, popatrz ile ma wierszydeł. Brakuje tylko wydawcy, co by zainwestował, pozbierał, wybrał i wydał zamiast niektórych śmieci dogorywających na półkach bibliotek. I dzięki za miłe słowa co do wiersza (no, powiedzmy wiersza...:) Stefan - ciekawe, czemu nie piszą... he he :) Dzięki i pozdrawiam.
Rhiannon Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, już piszę, piszę... ;D Podoba mi się! Uchachałam się. W niektórych momentach. Zwłaszcza: "objęły was obiekcje - liczyłem na obiektywność państwa a państwo jakoś nie zechciało bliżej mnie poznać" - przypomina mi się niejaki Rewiński (niekoniecznie Stefan ;D) w roli Prezesa... "w wyniku dyskusji podpuszczony smok zziajał się ogniem spaliły się moje kartki zresztą musicie w to uwierzyć bo najlepsze wiersze tam były – sam je zresztą pisałem w natchnieniu" - trzeba zawsze pisać w kilku miejscach. Jeśli smok spali jedną kopię - wszędzie po biurkach, szafach i szufladach (niekoniecznie w swoim domu) będą poupychane tysiące innych... ;) Pozdrawiam, R.
M._Krzywak Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, już piszę, piszę... ;D Podoba mi się! Uchachałam się. W niektórych momentach. Zwłaszcza: "objęły was obiekcje - liczyłem na obiektywność państwa a państwo jakoś nie zechciało bliżej mnie poznać" - przypomina mi się niejaki Rewiński (niekoniecznie Stefan ;D) w roli Prezesa... "w wyniku dyskusji podpuszczony smok zziajał się ogniem spaliły się moje kartki zresztą musicie w to uwierzyć bo najlepsze wiersze tam były – sam je zresztą pisałem w natchnieniu" - trzeba zawsze pisać w kilku miejscach. Jeśli smok spali jedną kopię - wszędzie po biurkach, szafach i szufladach (niekoniecznie w swoim domu) będą poupychane tysiące innych... ;) Pozdrawiam, R. Autor czuje się zadowolony :) Dzięki i pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pojedynkiem nazwałam żartobliwie tę wymianę zdań powyżej. Odczułam to jako takie przyjazne droczenie się. Ja też bardzo lubię wiersze Messy. Mają w sobie coś bardzo szczególnego, nie sposób go pomylić z żadnym innym poetą.
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 widać za krótko bawię na forum... hmm, dla mnie kiepściutki tekst. Lichośc jego nie dotyczy przekazu, a formy. Niepoetycki to kawałek, a zamieszczony w dziale poezja. Właśnie to zgrzyta tu najbardziej. Czasami peel tłumaczy to przegadanie, ale mnie to nie przekonuje i nie bawi. W każdym razie pozdrawiam : )
M._Krzywak Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Oxyvio - oby, oby... p. Małgorzato - może byc i kiepściutki - ale niepoetycki? Po prostu albo za krótko pani bawi na świecie, albo za mało czyta, albo nie kuma, co czyta...
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 W niektórych fragmentach są przebłyski, widać pomysł, ale ogólnie, niestety, wiersz się nie spodobał. Pisałeś lepsze, Michale. Pozdrawiam serdecznie i życzę, żeby następne były lepsze :-). Gassparr.
M._Krzywak Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 i e - zamiast podziekowań (chociaż to też) - coś napisze innego - pytanie o ten tekst, czy jest dobry w sensie poetyckim (tzn. czy ma metafory czy inne duperele - a pomijam fakt, że 80 procent metafor, które się pojawiają w tutejszej poezji forumowej - są do dupy) jest krzytnke wprowadzeniem w błąd. A to dlaczego - bo zalezy od nastawienia odbiorcy i tego, co on z niego wyczyta i zrozumie. Dalej - pytanie - czy to jest poezja współczesna? No pewnie że tak, bo i ja jestem współczesny. A że szukam innych opcji niż wciąż jedno i to samo (w tym momencie "dusza" na topie") - to "mea culpa". Idę swoją drogą - chociaż fakt faktem, że pochwały milsze sercu, jednak mam wrażenie, że się nie myle. No, chyba, że ktoś mnie naprostuje i udowodni, że pisanie po raz 15.897 "twoje dłonie" jest fajne. Czyli dzięki za wejście w tekst - bo trzeba w niego wejśc, szczególnie, że ten "autor" tak czy siak jest bliski :) Gasparze - lepsze, ale i gorsze - o tym nie zapominajmy. Zdanie szanuje, do siebie nie przekonuje - zapraszam jednak mimo wszytsko do nastepnych :) (a jak widac - zdania są zmienne, na razie "dobry" prowadzi, hehehehe
Espena_Sway Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 a ja lubię takich eksperymentujących autorów:P przyciągnął mnie tytuł, tekst go udzwignął. serdeczności Espena :)
Beenie M Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autorze, ja nie mam obiekcji i wierzę w prawdziwość słów, a pomiędzy, i poczucie humoru wyczuwam pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Espeno, Beeni M - za ten humor to dla mnie plus :) Dzięki i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi