Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 świat nie ma gdzie iść, stąd sam w sobie chodzi, i od narodzin do występku śmierci wierci się w sobie jakby miał z próżności rościć skrzywienie w niedostępnych miejscach świat nie ma wyjść skąd by od siebie dalej stale w przestrzeni i drobinach życia nie do ukrycia fakt odruchów leżnych za i bez przeciw i tych negujących świat siądzie lecz to jedna z hipotez splotem urosła do wiązki fotonów pomów z kimkolwiek komu nie zależy kto nijak wierzy w sens zdobytej wiedzy i z mroku świata do ujścia dążący w rządzy istnienia ciekawscy na wszystko czy takim chłystkom warto oddać prawdę zawrę w pytaniu i przeszłość i przyszłość i oby kiedyś spotkał świat nas a my mieli do świata w rzeczy świata samym zejść się i więcej nie pytać o drogę kucnąć naprzeciw nim cokolwiek siądzie
Jaro Sław Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Wiersz zmuszający do kucania.... ubawił mnie setnie.... a konstrukcja, ho ho, a słownictwo hej hej....! :o)
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. daj się pośmiać z ukłonikiem i pozdrówką MN
macte poema Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Wciągająca zabawa w słowa, jak świat światem, wszystko stoi, kuca , leży - na tak. Dodam, że można przeczytac i nic nie zrozumieć - stąd dobra zabawa w słowobranie. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rozum najważniejszy w staniu, kucaniu i leżeniu z ukłoniiem i pozdrówką MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Tak, pogaduszki ze światem-ciekawe, chciałbym tak. Pozdrawiam, Stefan.
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dopiero przycupnięcie, a co byś powiedział do swego wewnętrznego świata, który tylko wewnątrz? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dopiero przycupnięcie, a co byś powiedział do swego wewnętrznego świata, który tylko wewnątrz? z ukłonikiem i pozdrówką MN Tam demony, budzę, jestem na tropie, podążam za Tobą. Pozdrawiam. Stefan.
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dopiero przycupnięcie, a co byś powiedział do swego wewnętrznego świata, który tylko wewnątrz? z ukłonikiem i pozdrówką MN Tam demony, budzę, jestem na tropie, podążam za Tobą. Pozdrawiam. Stefan. jajć, jeszcze mnie za "raczysko" weźchmiesz, krucafiks, hi, 'jestem demonem' x 666, hihihihihihihihi, wolę być modemen, tfu, modelem, hihihihi z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Chciałbym zobaczyc (a raczej usłyszec) autorski odczyt tego utworu :) A świat pono geolidem li tylko... Świetne, z kilku powodów, ale ja wolę pociski krytyczne puszczac, więc nie będe się rozpisywał. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz został napisany odnośnie wszystkich tez i "hihihihihi - po - tez", hihihihihi, a krytyka mile widziana, wal z katiuszy, śmiało z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz został napisany odnośnie wszystkich tez i "hihihihihi - po - tez", hihihihihi, a krytyka mile widziana, wal z katiuszy, śmiało z ukłonikiem i pozdrówką MN Na razie celuje w żurawie, jak spadną będziem myślec dalej :)
Klaus Kalarus Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Zabawa w słowa- owszem. Ale kojarzą mi się różne tezy i hipotezy np: euancjum i pseudancjum i takie tam. Ogóolnie ciekawy utwór.
PAWEŁ ANDRZEJEWSKI Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Żąglerka słowami wymagająca wprawy i godna pozazdroszczenia a dłonie jakoś tak same składają się do oklasków:-) POZDRAWIAM
Dorma Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 3 razy musiałam przeczytać raz po razie, żeby zrozumieć. strasznie trudny ten wiersz w odczycie, może dlatego, że brakuje mi znaków interpunkcyjnych. Ja również chciałabym usłyszeć jak autor czyta własny wiersz bo przyznam, że dla mnie to nie lada sztuka. Witku, przyznam, że męczy mnie trochę ten twój staropolski jezyk utrzymany w wierszach, ale najważniejsze, że masz swój styl, po którym od razu pożna poznać, że wiersz jest Twój. Zerknęłam, bo miałam nadzieję, że już nie piszesz na ten temat co wcześniej. Ciągnął on sie jak flaki z olejem i przyznam, że dlatego w ogóle przestałam czytać Twoje wiersze. Teraz mam nadzieje, że będę zaglądała częściej. Wiersz piękny, zamknięty w piękną klamrę, skłania do myślenia i zastanawiania się nas sobą i światem. A najładniejszą ostatnia strofa: i oby kiedyś spotkał świat nas a my mieli do świata w rzeczy świata samym zejść się i więcej nie pytać o drogę kucnąć naprzeciw nim cokolwiek siądzie
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz został napisany odnośnie wszystkich tez i "hihihihihi - po - tez", hihihihihi, a krytyka mile widziana, wal z katiuszy, śmiało z ukłonikiem i pozdrówką MN Na razie celuje w żurawie, jak spadną będziem myślec dalej :) strzelanie do żurawi świata nie z(a)bawi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawa sprawa z euancją ale hipotezy są do obalenia szczególnie jeśli blondynka się oprze, mur sam ustępuje, ech - miłe Panie - przepraszam a co do kwiatów roślin okrytozalążkowych, niech kwitną sobie, dzięki za koment z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przykucam z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten wiersz Dormo poza staropolszczyzną i gwarą usiadł, przycupnął, jest dla tych wszystkich, którym tezy same przychodzą do głowy i błądzą, dzięki, że Ci się podobał ten ostani zakręt wiersza z ukłonikiem i pozdrówką MN
Jimmy_Jordan Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 I jednak gdzieś ta twoja fizyka się uwidoczniła, wypłynęła razem z fotonami na wierzch, ale ogólnie wiersz przyjmuję ciepło chociaż mógłby być w nie których momentach jaśniejszy(tak żeby się do kontekstu nie uciekać) ale to pojedynczy przypadek... Pozdrawiam Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi