Trefnis Mazowiecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Spotkałem siebie na rozstajach czegoś Dotąd nie jestem pewien mniego ani Czy byłem Szept za chichotem plecy odwraca Moją teraźniejszość niepokojem Od wnętrza Nie przeraża lecz potrząsa i mną Lisek chytrusek wilk jest zły ale Sycony Bądź zdrów i idź swoją drogą wiec idę W lewo i w prawo w którą stronę pójdę ja Ja w drugą Czy zawsze muszę w drugą iść kiedyś W tą samą pójdę będzie fajnie Może nie Wrażenie- jestem oszukiwany Krajobraz daleki podobny ale Tu pada Podobno świat wiruje w koło Nikt nie wie dlaczego w którą ja wiem W drugą :o)
Wielko Polanka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy "mniego" to nowy wyraz? Wiersz ładny ino pokręcony;P Pozdrawiam:)
Trefnis Mazowiecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wielka Polanko. Każdy wyraz (mniego też) jest przemyślany, pokręcenie także. Gdy dążymy do celu, jakiegokolwiek, musimy wybrać tylko jedną drogę z wielu. Gdy staniemy na rozstaju takiej drogi nigdy nie dowiemy się, co jest na tej drugiej drodze. Czasem przez ułamek czasu "widzimy" fragment tej drugiej drogi, lecz zawrócić już nie możemy. Brama zamknięta. :o)
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, gdybym miała napisac komentarz do Twojego wiersza - byłby on niemal identyczny z Twoimi slowami, ktore przytaczam wyżej. Nowe. Bardzo ciekawe. Nowa forma. Cieszę się. Mirka [sub]Tekst był edytowany przez Dotyk dnia 05-02-2004 22:15.[/sub]
Trefnis Mazowiecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mireczko. Cenię sobie Twoje zdanie. :o)
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no...skoro już jestem po 6 lekturze tego wiersza ...czuję się wreszcie jako tako gotowa na komentarz, bo jakoś to chwyciłam ;-)Nie ułatwił Pan sprawy czytelnikowi, ale warto było- pomysł fajny i dobrze zrealizowany choć wymaga dużej pracy obu stron;-)Pozdrawiam
Ignacy_S._Mejias Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz jest bardzo ciekawy. Widac ze myslales piszac go, mi tez, dal on pole do popisu. Pozdrawiam i gratuluje
Trefnis Mazowiecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pisałem dla Nadzwyczajnych Zwyklaków mając nadzieję na rozszyfrowanie. Dzięki Panie Ignacy za pracę nad moim textem. :o)))
Julka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podobnie jak Iza musiałam przeczytać parę razy. Reasumując - duża przyjemność przy lekturze. I zrozumiałam - huraaa!:) pozdrawiam - j.
Trefnis Mazowiecki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Julko. Tym większa moja satysfakcja z mojego i Twojego zaangażowania podczas obrabiania tekstu w obu kierunkach. :o)
Rekomendowane odpowiedzi