Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1. Maria Magdalena nie jest świętą.
2. Oblubienica czekająca w niebie jest domeną Islamu i obietnicą proroka Mahometa, więc już mam wątpliwości, jaką religię wyznajesz.
3. Oblubienicą z Pieśni nad Pieśniami jest albo Kościół, albo Izrael. Interpretacja maryjna jest bardzo, bardzo rzadka. (Napisałem nt PnP artykuł, który dostał na Wikipedii medal: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pieśń_nad_pieśniami).
4. Cokolwiek byś w sercu nie uważał, to nigdy w życiu nie powinieneś mówić, że twój tekst jest piękny.

Tyle.

Na minus dla autora, tekstu nie czytałem :P.

Pozdrawiam,
Gaspar.

• 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Ogólnie rzecz biorąc  Wiosna    Bratki patrzą leśmianowskim okiem Ptaki, cóż zalatane Pies na sukę ma ochotę  A kocurki już wymarcowane   Pani Tekla sadzi grządki  O! po zimie coś przytyła  Lecz broń Boże jej nie powiem Ona jest naprawdę miła    Ogólnie rzecz biorąc  Myślę    Tyle wiosen tyle lat Czy jest jeszcze we mnie radość  Jak wiośniany wonny kwiat?   Kwiat konwalii może bzu  Kolorowy dawny sen I motyli barwny rój  Klonów cichy w deszczu szmer?   Ogólnie rzecz biorąc  Już raczej słabo    Intensywności w tym wszystkim  Brak Coś się zamknęło starą szufladą  Cóż, czasem bywa i tak    Ale zawsze zostaje w cenie Zwyczajne proste zadowolenie    
    • Tylko czas leczy rany Gdy człowiek jest zakochany   Tylko czas pozwala Zapomnieć o miłości   Tylko czas łagodzi ból Tylko czas oczyszcza i wyzwala nas   Tylko czas pozwala Zapomnieć o przeszłości    
    • I jak patrzę w twoje oczy, ty odwracasz wzrok. Boisz się mnie? Masz mnie dosyć? Czy po prostu chcesz uciec stąd? W miejsce, gdzie nas nie zobaczy nikt. Będę tylko ja i ty. Może wtedy na mnie spojrzysz? Czy się mylę? Nie wie nikt. Jeśli boisz się, że cię ocenię, powiem ci to tu otwarcie — jesteś dla mnie jak marzenie. Może kiedyś cię odnajdę.
    • @Domysły Monika Ogólnie wyszło jak nie wyszło, bo zawsze tak wychodzi :))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...