Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Jak rybak nieraz słyszę takich chwil upływy, gdy koisz mnie na piersi falami oddechu: pod łódką ust płochliwe, drżące srebrem echo, ławice migrujące w jasny śmiech dziewczyny. Nabrzeże ramion puste. Niespokojna – czekasz, wejrzeniem gwiezdnej nocy szlifując ocean. Smukła latarnio. Światło na świat wschodzi znowu źrenicy czarną tarczą, niczym księżyc w nowiu.
Łucja Kucińska Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 po chwili zastanowienia powiem zdecydowanie,że mi sie podoba - i to bardzo. na poprawności, werysyfikacji i takich tam - się nie znam. Pozdr.
M._Krzywak Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Bartoszu - przyznaj się - ile pracowałes nad tym wierszem ? Bo na pewno nie 15 minut :) W sumie mam tylko jedną uwagę - "usta żarliwe" (chociaż w pelni rozumiem, dlaczego ten epitet został umieszczony), chodzi mi po prostu... a zresztą. Biorę i pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Dziękuję Łucjo, zwłaszcza za moment zastanowienia:))) Zobaczymy jak inni:) Kłaniam się nisko!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe, stanowczo za długo - moje pisanie to istny pożeracz godzin, nie wiem jak u ciebie:) Tym bardziej cieszy, że to widać. Cieszy też, że tylko "usta..."; bałem się (i boję), że tekst jest znowu zbyt sentymentalny... ale co tam, "a zresztą", jak sam powiedziałeś:) Pzdr!
Letnia sukienka Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 taki lekki, fajny , rymowany wierszyk :) yyy, tak się romantycznie zrobiło, hehe :) a ten rybak to Jurek???? pozdrówka luśka
EWA_SOCHA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 wrażliwy peel, co robić;) miło się czytało lekko z uśmiechem, ja odebrałam wiersz żartobliwie, mam nadzieję, że się nie urazisz, nie doszukiwałam się głębi tych oceanow:) jeden z wersów wprawił mnie w konsternację... "pod łódką ust żarliwych drżące srebrem echo" łódka jak łódka; żar, no ok:) ale że echo drży srebrem??? ja cię Bartoszu przepraszam, może to ta moja galopująca wyobraźnia, a może opiłam się kawą, ale czy peelowa ma wstawione zęby ze srebra? bo po przeczytaniu tego wersu w głowie miałam obraz pełnego pięknego uśmiechu z ... srebrnymi zębami:/ pozdrawiam serdecznie ewa
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U mnie zazwyczaj można sobie w ciszy odpocząć. Ciszę i romantyzm sobie cenię;) A co do Jurka... Moim zdaniem na świecie jest znacznie więcej rybaków i na szczęście - nie każdy nazywa się Jerzy. Hasta la vista, bejbe Lusia! :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż, bywa... :) Jako autor zaznaczam jednak nieskromnie, że warto się w ten tekścik wczytać głębiej:) I nie mów mi proszę, że nie można inaczej odczytać tej pierwszej strofki... :( Zawsze mogę zmienić "pod łódką" na "za łódką". Pierwotnie było "za łódką pocałunków"...
kyo Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Witam Bartku ;) wróciłeś z dobrym wierszem, przeczytałem z wielką przyjemnością; dopracowany 13tak ;) Pozdrawiam
EWA_SOCHA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 ja wrócę, kiedy pozbędę się obrazu zderzających przy pocałunku zębów peela z srebrnymi zębami peelowej, ;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 13 razy pozdrawiam i dziękuję, miło cię znów czytać u siebie:) ps. naprawdę nie masz żadnych uwag? To ci dopiero! ;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doprawdy mnie przeraziłaś - nawet ja bym tego nie wymyślił, zaraz pozmieniam:) A tymczasem - ławice migrujące, pamiętaj: ławice migrujące, do jasnej Anielci!!! :P
EWA_SOCHA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doprawdy mnie przeraziłaś - nawet ja bym tego nie wymyślił, zaraz pozmieniam:) A tymczasem - ławice migrujące, pamiętaj: ławice migrujące, do jasnej Anielci!!! :P ławice migrujące no tak, nie dość, że srebrne zęby, to jeszcze zez...matko! tak wiem, sama się odsyłam do kąta:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doprawdy mnie przeraziłaś - nawet ja bym tego nie wymyślił, zaraz pozmieniam:) A tymczasem - ławice migrujące, pamiętaj: ławice migrujące, do jasnej Anielci!!! :P ławice migrujące no tak, nie dość, że srebrne zęby, to jeszcze zez...matko! tak wiem, sama się odsyłam do kąta:) Nie bedę mógł zasnąć! Maaamoooo.....
EWA_SOCHA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ławice migrujące no tak, nie dość, że srebrne zęby, to jeszcze zez...matko! tak wiem, sama się odsyłam do kąta:) Nie bedę mógł zasnąć! Maaamoooo..... tak synku? - teraz dopiero nie będziesz mógł zasnąć:))))))))
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję Ewo, nie wiem tylko co Bartosz na to. Usta wykrojem przypominają łódkę (podoba mi się jakniewiemco) Echo drży srebrem - mowa jest srebrem, milczenie złotem, tym tropem chyba trzeba pójsć. Bartoszu, a kto mi wczoraj pisał, że nic Ci się nie składa? Ładnie mi nabujałeś :) Brawa za wiersz!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie bedę mógł zasnąć! Maaamoooo..... tak synku? - teraz dopiero nie będziesz mógł zasnąć:)))))))) Ty nie jesteś moją mamą, ty jesteś be. ;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brawa dla ciebie, Sherlocku i Watsonie w jednym! Przywracasz mi wiarę w to, co napisałem:) Od siebie mogę jeszcze dodać - a po czym pływa ta łódka? Ufff... Dziękuję Alicjo z Krainy Czarów:)))
EWA_SOCHA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak synku? - teraz dopiero nie będziesz mógł zasnąć:)))))))) Ty nie jesteś moją mamą, ty jesteś be. ;) byłabym nieskromna, gdybym dyskutowała na temat "be", a co tam! e no... Bartek! a że baby są jakie śa, to ja ci dam!!! a masz!: Nabrzeże ramion puste. Niespokojna – czekasz, wejrzeniem gwiezdnej nocy szlifując ocean. Smukła latarnio. Światło na świat wschodzi znowu źrenicy czarną tarczą, niczym księżyc w nowiu. a jak będziesz grzeczny, to napiszę Ci też inne interpretacje, kłaniam się; jakże grzeczna i skromna ewa
Rekomendowane odpowiedzi