natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzieci uwielbiają mroźny cukier puder, główny i niewyczerpalny składnik zimowych postaci. Oblepia barwne czapki, zaczepia rękawiczki, ale ile w tym frajdy! To co, że czerwony już nos? Wystawiają języki chcąc zakosztować bielinek, lecących z szarego nieba wprost do uśmiechniętych ust. Beztrosko mijają radosne chwile, jak na sankach czy nartach zjazd. Rozpoczął się pysznych zabaw czas! Wszak dziecko jest w każdym z nas :)
Beata M. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Twój wiersz jest niezwykle optymistyczny, a to żadkość. Lepiej i łatwiej pisze sie o smutku i rozpaczy (ja tez tak często robię). Podoba mi się tutaj wiele sformułowań, np. "mroźny cukier puder, główny i niewyczerpalny składnik zimowych postaci" Może Twój wiersz nie jest zbytnio wyróżniający się, ale u mnie masz za niego duży plus. W jego prostocie tkwi piękno.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie - nie powiem że jestem za stary ale wczoraj kiedy zaczęło tego cukru pudru przybywać wyszedłem na miasto i przeszedłem wzdłuż i wszerz (chyba tak to się pisze) - bardzo dobry i wesoły wiersz - a mówili że poeci to takie smutne bąble na rozdrożu - ciach ich gulałą po nosie - Pani Natalio porzucajmy na odległość pozdrówka W_A_R
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuję za miłe słowa Beatko :) no widzisz Witoldzie, jak moze być wesoło :) oczywiście nie pozostaję dłużna! właśnie rzucam w Twym kierunku dużą, ale delikatną śnieżką :)
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wesoło to dopiero będzie za moim oknem znów pada - idę jak ten przerosły pączek zanużyć się w pudrze - mam ochotę na bałwana pozdróko W_A_R
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jest w nim sporo zimowej fajności. Nad ostatnią zwrotką , może bym jeszcze popracował(ale to tylko moje zdanie) Mam coś w podobnym klimacie , pomyślę czy wysłać. Pozdrawiam Tadeusz
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ha! właśnie wróciłam ze spacerku, ulepiłam kilka małych pudrowych ludzików, zaliczyłam pagórek (żal było z niego niepozjeżdżać :), wydeptałam z siostrą kilka znaków no i nie obyło się bez śnieżkowej bitwy :) ludzie wychodźcie na dwór! jest piękna pogoda! sypie, wieje ciepły wiatr, nic tylko tarzać sie w sypkim śniegu :) aha, no musiałam oczywiście jeszcze zrobić aniołka, śliczny wyszedł :) serdecznie pozdrawiam :) Tadeuszu dziękuję za instrukcje, całkiem trafne bo i mnie tam jeszcze zgrzyta :)
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no!! tak już lepiej :) optymizm tego wierszyka aż człowieka oblepia :) nawet człowieka który nie przepada aż tak bardzo za śniegiem...:) dziękuję za tą miłą chwilkę :)
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cała przyjemność po mojej stronie Klaudiuszu :)
Gość Dee Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bajkowo, poetycko, inaczej, Natalko pieknie i delikatnie jak to Ty potrafisz :p, gratuluje.
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czasami jak ide wsrod sniegu i widze gleboka nieudeptana przez nikogo warstwe to mam ochote sie w nia rzucic, ale czy ja nie jestem za stary sobie mysle wtedy i co inni pomysla... wierszyk przyjemny i radosny, nic nowego nie wniose swoim komentarzem...
Darek_Pawłowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ho ho ho! Co jak co ale takie epatujące optymizmem wiersze to prawdziwe rarytasy. Pozdrawiam!
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję kochani za tak pozytywny odbiór! aż cieplutko się człowiekowi robi :) gorąco pozdrawiam wszystkich.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 od strony technicznej wiersz jest kiepski..Ale Jesli ktos naprawde potrafi wprowadzac taki nastroj to musisz to byc ty Natko..Wiersz cieply mimo tego sniegu i optymistyczny.. A ten cukier puder- strasznie mi sie podoba..
Rekomendowane odpowiedzi