Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za aprobatę, choć jakoś nie przeszło mi przez myśl, że i tutaj czytelnik może mieć problemy z płynnym czytaniem - to już widać taki mój "talent" do utrudniania innym życia:) Pzdr! Ależ to nie utrudnianie życia..:)).. to raczej wyzwanie do ćwiczeń lepszej dykcji. Gdybym prowadziła główne wiadomości, telewidzowie poczuliby się niedoiformowani, bo części by nie zrozumieli..:(.. za szybko mówię, chyba.... widać taka moja "uroda"..:P... Pozdrawiam...:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Michale, Beenie autografy? Proszę bardzo. Jeśli nadal będę tyle czasu poświęcał poezji i okolicom, to akurat niebawem mogę zacząć rozdawać - w pośredniaku, tam mnie spotkacie. I jeszcze jak na złość wcale mnie nie odwodzicie od tego pomysłu z pisaniem, niech was :))) Bardzo, bardzo dziękuję, to przemiłe słowa. ps. Michale, co do gniota - jak się pojawi, to liczę, że będziesz bezlitosny. Pzdr! :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za aprobatę, choć jakoś nie przeszło mi przez myśl, że i tutaj czytelnik może mieć problemy z płynnym czytaniem - to już widać taki mój "talent" do utrudniania innym życia:) Pzdr! Ależ to nie utrudnianie życia..:)).. to raczej wyzwanie do ćwiczeń lepszej dykcji. Gdybym prowadziła główne wiadomośći, telewidzowie poczuliby się niedoiformowani, bo części by nie zrozumieli..:(.. za szybko mówię, chyba.... widać taka moja "uroda"..:P... Pozdrawiam...:) Masz po prostu bardzo dużo do przekazania innym ludziom, i boisz się, że czasu nie starczy... :) Też tak mam czasami, ale ja z kolei używam koszmarnych skrótów myślowych, też bywa wesoło:)
Nata_Kruk Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ha... wierzę... dodam tylko, że któregoś razu koleżanka odczytała mój sms.. po trzech dniach...:(.. z powodu skrótów właśnie...:))
Miłka Maj Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 czy ja powinnam się domyślać tego między wersami, czy znowu nadinterpretuję? hmm?
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłko, a co tam jest między wersami? hmm?Natalio - no to jesteśmy siebie warci:) Papap!
Piast Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Świetny 13-zgłoskowiec z bezbłędną średniówką po 7 sylabie... No i oczywiście full - rytm. Ogromne czynisz postępy z każdym wierszem coraz bardziej zauważalne, że nawet już nie będziesz pewnie zdolny gniota napisać, jak to zasugerował, "dla odmiany" Michał. Zastanawia mnie jednak - skąd u ciebie takie niepospolite tematy...??? Czytając ten wiersz przyszły mi na myśl Sonety Mickiewicza - a to... chyba dobrze, nieprawdaż? Nie wiem, czy zgodzisz się ze mną, ale w dwóch pierwszych wersach brak jest 2 lub 3 przecinków. Zależy teraz jak je postawisz, bo od ich miejsca zależy sens treści tych wersów. Przeciez wiersz zawiera znaki interpunkcyjne i skoro je ma, to musi mieć konsekwentnie w każdej zwrotce. Pozdrawiam Piast P.S. Ech, ten znowu się czepił, jak rzep psiego ogona. A czepił, czepił! A ty byś chciał same ACHY... ???
Sanestis_Hombre Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 No tak - to jest konkretna poezja. Padam na kolana. Muszę się nauczyć paru rzeczy właśnie od seniora Wojciechowskiego. Wiersz - pieknie, ładnie i finał - boom - fantastico!! szacuneczek again!!
Miłka Maj Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłko, a co tam jest między wersami? hmm? ciiiiii, wstydzę się;P
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dobrze, żeś się czepił, rzepie:) Miewam kłopoty z interpunkcją, nie zaprzeczę - niekiedy znaków jest za mało, innym razem za dużo itp. Dzięki i głęboki ukłon za tę uwagę, bo bez czytelników, którzy potrafią wychwytywać błędy daleko byśmy na tym forum nie zajechali:) Przecinki zaraz powstawiam:) Co do Mickiewicza, to grubo na wyrost, co do tematów - staram się:) Co do gniota, to zobaczymy za tydzień... :) Pozdro Piast! ps. no i zrobiła się sieczka z pierwszego wersu. Rzepie ty!
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Bartku, miło mi to obserwować, ale powoli dołączasz do grona najlepszych poetów na .org-u. Poza tym, otrzymujesz tyle komentarzy, że można pozazdrościć - pod "Synem Sabały" było ich na dwie strony. Wiersz bardzo dobry, utrzymany w poprawnym rytmie, z bogatą metaforyką i dobrze przekazaną treścią. Pozdrawiam :-), Gaspar van der Sar.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Senior Sanestis! No arrodillarse, por favor... Tym niemniej jest to dla mnie ogromny komplement, na dokładkę wyrażony przez prawdziwego VIP'a tego forum:) Cała przyjemność po mojej stronie! Hasta luego, kolego! :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miłko, a co tam jest między wersami? hmm? ciiiiii, wstydzę się;P Oj Miłeczko ty moja nieskalana... ;)))
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za te słowa, jakkolwiek dużo pracy jeszcze przede mną, zwłaszcza nad tą wymienioną przez ciebie rytmiką; poza tym zarówno tutaj, jak i w "realu" wciąż jestem wierszokletą na dorobku. Pzdr! :)
zak stanisława Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Bartoszu, toż mój żuczek w dalekie strony zawędrował; płynnie , rytmicznie z gracją i nonszalacją godną poety, a nie "wierszoklety na dorobku"brawo, brawo! ściskam dłoń serdecznie!ES
Sanestis_Hombre Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bueno senior ja nie vip ja freak;)
Lady Aj Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Bartu piękny wiersz, piękny. Muszę powiedzieć że czytam wszystkie Twoje utwory i widzę z każdym kolejnym wierszem ogromny postęp (o ile w ogóle przy tak wysokim poziomie ogromny postęp jest możliwy) :) Super. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A poza tym nie wiedziałam że mówisz po mojemu :) ach jak fajnie! (powiedziała zdeklarowana iberofilka :)) )
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe, faktycznie, skubaniutki:) Tak się o niego martwiłem u pani - a tu proszę, globtroter pierwszej wody:) Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, kłaniam się!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no jak pan jesteś freak, to ja jestem creep. Ale skończmy tę ponurą licytację - do piór i chmur, marsz! :)))
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postęp zawsze jest możliwy, jak mawiał tow. Gierek. Dlatego z pieśnią na ustach i w pocie czoła zamierzam nadal dokładać cegiełki i przekuwać słowa, by ten piękny gmach poezji wspólnie budować! Pomożecie? :))) ps. w sprawie Hiszpanii - żeby nie było nieporozumień - znam ledwie kilka słówek:) Ale masz rację, to bardzo ładny język, no i bardzo dobrze mi się kojarzy... Pzdr!
Rekomendowane odpowiedzi