Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

sny o lataniu

Rekomendowane odpowiedzi

śniło mi się,
że wyszedłem z czwartego przez okno,
miękko nurkując w zakrwawionej trawie

i śnił mi się
zapach palonych słońcem włosów, wysoko,
gdy mnie puściłaś jak latawiec

śniło się też,
że mnie za rękę prowadzisz na wojnę
w najciemniejszy kąt pokoju, spokojnie
rozpinając mi skrzydła po drodze

"ostatni krzyk łabędzia - nuda" - prawdopodobnie Panie Marcinie coś Panu to mówi - zajrzyj do mnie http://www.poezja.org/index.php?akcja=wiersze&cat=1&topic=3657 - postawiłem ten sam problem - tylko znalazłem wyjście - nie traktuj tego jako postawienie Ciebie przed nauczycielem - ale mi się udało - też miałem sen

pozdrówka W_A_R

ps. wiersz napisany bez grafomaństwa i zbędnych wyliczeń tego co poeta przeżył i co ma na myśli - myślę, że bardzo dobre masz pióro - czekam na więcej

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

proszę nie utożsamiać autora z podmiotem lirycznym, to są dwa odrębne byty, funkcjonujące na dodatek w zupełnie innych światach. nie bardzo wiem, jak zrozumiałeś wiersz, wydaje mi się, że nie stawiałem w nim żadnego "problemu", ale może się mylę -- wiersze często żyją własnym życiem.

zakrwawiona trawa nie przypadła mi do gustu, bo mam nieodparte wrażenie, że autor mógł inaczej to samo.

mimo sprzecznych myśli o tym wierszu - ja się nie wstydzę napisać, że mi się podoba.

nie jest to wiersz, który zapiera mi dech, jednak nie pozwala przejść obojętnie.

pozdrowionka
Wiolka