Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 idę w niebo różowe wczesnym świtem mroźnym,szklanym szlakiem obłoki oddechu tuż obok skradają się cicho idę z moimi myślami w słońce godząc śmiałym spojrzeniem pod granią ostrą śniegu płatki na piersi roztapiam zimowych ptaków skrzydła białe okrywam miłością [sub]Tekst był edytowany przez Iris_IK dnia 12-01-2004 21:32.[/sub]
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomijając oczywistą atrakcyjność wizualną tego obrazu, wydaje mi się takie zachowanie bardzo szkodliwe dla układu oddechowego peelki
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oczywiście Panie Marcinie! Zgadzam się z Panem w pełni-ale tu jest poezja...pierś kobiety jest gładka,krągła i gorąca...i roztapia nawet lód,a nie tylko płatki -:) Dzięki piękne Irena.
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no tak, ale i w poezji są jakieś granice prawdopodobieństwa i sensu. a jaka pierś jest -- (nie)każdy widzi :)
Piotr_Tabor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "śniegu płatki na piersi roztapiam" po co ta inwersja ? nie lepiej napisać: płatki śniegu na piersi roztapiam ? lepiej unikać takich nieuzasadnionych 'stylizacji'. "zimowych ptaków skrzydła białe" a które z ptaków kraczących u nas w zimie może się poszczycić skrzydłami białego koloru ? wiem, że to wiersz o zimowym zabarwieniu, więc im więcej bieli tym lepiej. nie powinno sie jednak szukac jej na sile. a skoro przy tym jestesmy, to zdecydowanie za malo tu bieli - choc jak wiadomo sniezne zimy to w Polsce rzadkosc. i moze wlasnie dlatego tak bardzo chcialbym ich doswiadczyc chocby w wierszu. jest tu wszystko to, co towarzyszy mi podczas porannych spacerow, np.: różowe niebo, szklany szlak, obłoki oddechu, słońce nisko nad horyzontem (jak to w zimie smaży prosto w oczy) etc. jednak mimo wszystko brakuje mi klimatu... może jestem nieczuły na Twój styl... mimo wszystko muszę zaznaczyć, że wiersz - patrząc obiektywnie - można zaliczyć do udanych. pozdrawiam
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki Piotrze za spostrzeżenia! "śniegu płatki"......"płatki śniegu" po namyśle zostawię "zimowych ptaków skrzydła białe " tu ptaki nie mają nic wspólnego z czarnymi wronami,-:) i mimo wrażenia ( każdy może mieć inne przecież) zimowego spaceru...ja tu nie o spacerze Pozdrawiam serdecznie I.
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 2 pierwsze strofy + ostatnia b. mi się podobają, mimo, że gra radio z premierem. Ale o czym jest wiersz - nie wiem (to przez radio)
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie Włodzimierzu...to moje postrzeganie świata pełne pozytywnych uczuć! Zupełnie niedzisiejsze dlatego trudno słuchając radia coś z tego zrozumieć! Pozdrawiam i dzięki za moment zatrzymania się przy takich dyrdymałkach -:) I.
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 piękna zima z nadzieją na wiosnę i cudowne lato:) serdecznie pozdrawiam anka
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dla mnie pięknie , cieszę się ,że mogłem przeczytać. Pozdrawiam Tadeusz
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 albo ja się mylę, albo ten wiersz...niekoniecznie o pejzażu raczej o patrzeniu na zycie dobrze jest widzieć różowy horyzont, czuć w piersiach czysty oddech i topić lody wszelakie dobrze jest mieć i móc kogoś kochać tak odczytany zachwyca serdecznie pozdrawiam seweryna
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję Pani Seweryno, właśnie tak .... Pozdrawiam serdecznie. Irena.
Gość Milena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 i czuć miłość czystą - białą jak te ptaki Pięknie malowany zimą, poranny spacer!
Rekomendowane odpowiedzi