Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 gdybyś miał dla mnie czas, albo przestrzeń bo naraz nie pomieszcze w dłoniach kiedy patrzysz mam w głowie łopot przerażonego ptaka tłucze szklane ściany czaszki więc nie patrz bo gdybys miał dla mnie słone oczy i przekrwione rzęsy jedną litera wpisane w milczenie gdybyś dla mnie miał słoneczniki wżarte farbą w płótno zachłannie bym je w pudełku serca na klucz zamknęła [sub]Tekst był edytowany przez Agnieszka_Gruszko dnia 12-01-2004 12:49.[/sub]
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cóż, marzenia... Obraz malowanych słoneczników , które należałoby zamknąć, by nikt nie zrabował, najbardziej mi przypadł go gustu. Chociaż: "łopot w głowie", "słone oczy", "pudełko serca" jakoś znane, tekst podoba mi się. Pozdrawiam. A.
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmmm... żeby zrozumieć, o co mi chodziło, trzeba wiedzieć kim była Kee Vos z domu Stricker.... to była kobieta która jako pierwsza złamała serce Van Gogha.... słoneczniki przyszły później....
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ależ oczywiście. A jednak, można przecież myśl główną odnieść do "tu i teraz". Chyba właśnie o to w poezji chodzi. dobranoc. A.
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wybacz, że z opóźnieniem, ale nie widziałam tego wiersza; Nie wiedziałam, że ktoś mógłby tak się interesować tym malarzem, by wiedziec, kim była Kee:) Słoneczników na ścianie nie mam, ale mam teraz Twój wiersz; Tylko popraw literówki i ortograf:) Pozdrawiam, agnieszka
Wioletta_Szkaradowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz bardzo mi się podoba:) tylko pewne rzeczy mi przeszkadają nieco: np. sposób podziału na wersy (męczy mnie takie enterowanie - ale to już moje preferencje) i "przekrwione rzęsy" troszkę mnie irytują - ale fakt faktem efekt zamierzony osiągają. Bardzo emocjonalny to wiersz i bardzo mi się podoba. pozdrowionka Wiolka
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz pelen pieknych metafor.Az chce sie czytac..Ale wiersz sie konczy...
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 O, tak. Zwłaszcza wszystkie te "gdybysie":) bardzo. ściskam ciepło - Mirka
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Miłe te powroty, zwłaszcza, gdy trafiam na takie wiersze, jak ten. Nie sposób przejść, by nie dodać choćby - ...(westchnienie)...tak podziałał na mnie ten teks; a jako niepoprawna fanka twórczości Vincenta dodam – świetny obraz. Pozdrawiam Aneta
Rekomendowane odpowiedzi