kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 ma swoją nazwę budzi się z trudem, wzdycha i śmieje się z pierwszego pytania swego ojca - jest szlachetny, choć zimny ma przejrzystą duszę o zapachu zachodzącej kobiety w czerni zazwyczaj przy stole milczy, stemplując chleb masłem czuje głęboki smutek gorycz rozlewa się na dłoni gdy rozcina ciało, a kamień staje się ciężki ciepłe oczy witają się w momencie najbardziej wyczekiwanym - na otwartej przestrzeni pełnej spokoju oddycha płytko trzymając kamień w zaciśniętej pięści życie to opadanie
M._Krzywak Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Kyo - zacznę od uwagi - "ciepłe oczy" - zmienic czem prędzej :) I tyle uwag - resztę zabieram dla siebie. Tak. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 mnie się również podoba, bardzo lubię kamienie, ten z wiersza, to chyba onyks - one są czarne ;) serdeczności Espena Sway :)
Lady_Supay Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 To chyba ten z serca. ;) ma przejrzystą duszę o zapachu zachodzącej kobiety w czerni ---------------> to jest suuuuper. zazwyczaj przy stole milczy, stemplując chleb masłem czuje głęboki smutek ------------------> i to teeeeż. Słonecznie.
macte poema Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ciekawa refleksja, ładnie wydobyta, szlachetna. Mam pytanie: która kobieta jest zachodząca? Byc może zachwycającaca, albo przechodząca. Pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zachodząca, jak słońce (np. starzejąca się); zachodząca w ciążę; "zaglądająca", etc ---> wg mnie interpretacji jest sporo, przy dobrych chęciach można sobie dopasować kontekstu, tekstu, fragmentu. Słonecznie.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Szerokie pole do interpretacji, ma też w sobie sporo dwuznaczności - plusisko:) Ale z drugiej strony przypomina mi trochę sinusoidę: strofki 3,4 i 6 - znakomite, wg mnie wynoszą ten wiersz do górnych poziomów, natomiast 1, 2 i 5 - jakby schładzają silnik. Ale i tak nie ma co ględzić - świetnie!:)
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale dlaczego zmienic? az boje sie, tak dlugo pisalem ten wiersz, ze nie mam juz chyba pomyslu wiem, te oczy Cie bola ;) moze zaproponujesz cos? Pozdrawiam
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm, nie myslalem o konkretnym kamieniu, to raczej preteks, by wejsc we wnetrze peela ;) Pozdrawiam i dziekuje :)
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje pieknie za cieeeple slowa ;) rownie slonecznie choc zachodzaco Pozdrawiam :)
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a moze ta zachodzaca na noc ;) albo jeszcze inna ;) Pozdrawiam cieplo
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zachodząca, jak słońce (np. starzejąca się); zachodząca w ciążę; "zaglądająca", etc ---> wg mnie interpretacji jest sporo, przy dobrych chęciach można sobie dopasować kontekstu, tekstu, fragmentu. Słonecznie. tak, wiersz ma drugie dno, tak wyszlo ;) hehe. i na zdrowie mu i czytelnikowi, niech zyje potega interpretacji, wiersze powinny zyc:) Pozdrawiam po raz kolejny, rownie cieplo :)
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo bardzo dziekuje :))) za wynoszenie wiersza "na gorne poziomy" ;) dostrzegl Pan efekt tzw"schladzania" dosc celowo go umiescilem, by dac czytelnikowi wiecej miejsca na interpretacje i zastanowienie :) Pozdrawiam serdecznie ps. a co Pan sadzi o ostatnim wersie? dodalem go wklejajac.
Veronique Sijka Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 2 i 3 majstersztyk - gratuluję
Olesia Apropos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 momenty były;))ma przejrzystą duszę o zapachu zachodzącej kobiety w czerni stemplując chleb masłem czuje głęboki smutek życie to opadanie fajnie Jasiu cmok
Witold Marek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Koniec obiecująco ciężki jak powieki śmierci ;) Konsekwentnie i całkiem progresywnie, ale przy tej formie - ma za bardzo charakter relacji, poza tym wyłania się zbyt dużo odniesień. A gdyby uczynić kamień "ty" lirycznym? Lub jakoś pokombinować z orzeczeniem, ukryć, pozostawić pozornie sypki bezwład rzeczowników i przymiotników? Pozdrawiam.
Eugen De Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 ma swoją nazwę budzi się z trudem, wzdycha i śmieje się z pierwszego pytania swego ojca jest szlachetny, choć zimny - ma przejrzystą duszę o zapachu zachodzącej kobiety w czerni zazwyczaj przy stole milczy, stemplując chleb masłem czuje głęboki smutek rozlewa się gorycz na dłoni gdy rozcina ciało, a kamień staje się ciężki ciepłe oczy witają się w momencie najbardziej wyczekiwanym - na otwartej przestrzeni pełnej spokoju oddycha płytko trzymając kamień w zaciśniętej pięści życie to opadanie Namieszam i zostawię takie podszepty. Pozdrawiam.
kyo Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zakonczenie przyciezkie i chyba jednak troche psuje wiersz, moze inaczej to zrobie. pomysl z "lirycznym ty" bardzo ciekawy i zapewne popracuje nad nim, bo pierwotnie tak myslalem, ale chcialem zamacic;) Biore Pana podpowiedzi i zapewne wkleje za czas jakies poprawiony wiersz:) Dziekuje Pozdrawiam :)
kyo Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziekuje za ta wersyfikacje, bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi