Ewa_Kos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 zawsze jak wychodzę z domu przyczesuję włosy bo tam mieszka starość i czerwoną wstążką wiąże wieczór z porankiem buntuję się wyzywająco patrzę w dal jak ptak ze złamanym skrzydłem wiem że nie dla mnie otwarte bramy na świat niczego nie przewidzę niedokładność się kłania zawsze życie ze świata umyka nie w porę
EWA_SOCHA Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zabieram... śliczny:) pozdrawiam ewa
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja też. Coś dużo tych myśli o przemijaniu czegoś, ostatnio.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Evuś - dzięki za bycie i czytanie.Miło mi bardzo.:))) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie jak tu nie myśleć jak zgody nie mogę dać na przemijanie:))) Pozdrawiam ciepło. EK
M._Krzywak Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 ty wyzywająco patrzysz w dal jak ptak ze złamanym skrzydłem Ewo - tutaj nie łapie odniesienia. W tym motywie bardziej pasowałoby mi "tęsknie", chociaż... Cóż to za zmiany podmiotowe - 1 osoba, potem druga, wreszcie 3 - to akurat jest dla mnie dobre, tylko wychodzi, że w drugiej strofie znajduje się jakis bohater liryczny. Musze pzremyślec, ale mam wrażenie, że mimo smutku (1 strofa jest świetna) - warty czytania i czytania. Pozdrawiam.
le_mal Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ewuś ,urokliwy. ''wstążka wiąże wieczór z porankiem'' - podoba się. oj ''nie w porę''-prawda,bo zawsze nie w porę. Pozdrawiam serdecznie.
zak stanisława Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj i ja mam cos do powiedzenia- he he ZAWSZE jest nie w porę! macham wstążką!tą srebrną!
Ewa_Kos Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj i ja mam cos do powiedzenia- he he ZAWSZE jest nie w porę! macham wstążką!tą srebrną! Pozdrawiam bardzo serdecznie i bardzo serdecznie dziękuję za zobaczenie:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nooo kamień z serca. Pozdrawiam :)))) EK
Eugen De Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 zawsze gdy wychodzę z domu----- raczej "gdy" przyczesuję włosy bo tam mieszka starość i czerwoną wstążką wiąże wieczór z porankiem buntuje się wyzywająco patrzę w dal jak ptak ze złamanym skrzydłem wiem że nie dla mnie otwarte bramy na świat - niczego nie przewidzę niedokładność się kłania ze świata życie zawsze umyka nie w porę Z podszeptami pozdrawiam.
allena Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Ja bym to jeszcze inaczej zapisała- będą trzy wersje i kto zgadnie która właściwa?:) A.
jacek_sojan Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 pomimo buntu peelki, czuje się jej bezradność i bezbronność; wiersz zastanawiający i poruszający; pięknie napisany; gratuluję! J.S
Rekomendowane odpowiedzi