jacek_sojan Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 stanęły w jasności drzewa czereśnia akacja bez buczały złote organy fugami os i trzmieli noc ich związała majowa szumiąc czarną sutanną z ziemią jak ona czarną z niebem pełnym zwiastowań jak dzień na skrzydłach bocianów godzin wielkie bukiety dyszały na wszystkich stołach ściekał powietrza syrop na książki suknie i stopy zachód i wschód na balkonach się zwieszał jak olbrzymia poziomka nikt jej nie zrywał przerosła dłoń ludzką soczystą metaforą przywarła do ust
JACEK KAWECKI Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witam masz plus za imię ale zdaje mi się że brakuje jakiejś akcji czegoś co by porywało ale to tylko moja opinia pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 MAFIA Jacków potężna /a Jack Nicholson! a Jacek Malczewski? a Jack London?/; Jacek Kawecki też nie sroce...podobno czwarte imię Boga to też Jacek - tak twierdzi Jacek Sojan, czyli musi to być prawda! :))) witaj Jacku; dlaczego twierdzisz, że w wierszu nic się nie dzieje?! tego nie wiem - ale jak spróbujesz zerwać tę "poziomkę" to właśnie Ty - czytelnik wprowadzisz ruch - dzianie zacznie się w samym Tobie; :) jackowy salut! J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 :) przecież to nie autostrada, ani nawet samochód wyścigowy; poezja jak muzyka, w różne takty; Jacku, twój mi pasuje; bardzo ładny nastrój:) zabiream ten wiersz ze sobą; nie obraź się, tym razem nie będę bawiła sie w interpretację, ten wiersz jest bardzo ładny! pozdrawiam ewa
le_mal Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ja jeszcze... hi hi dodam-Jacek Lwie Serce. ''godzin wielkie bukiety'' ''ściekał powietrza syrop''-lubię takie....myym! Podoba się nastrój wiersza. Pozdrawiam ciepło.
kalina kowalska Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 "niebo pełne zwiastowań" - piękne wyrażenie pozdr
ula Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 delicje, naprawdę. pytanie- dlaczego zamieszczasz takie dobre wiersze w warsztacie? czy żeby: a)zdołować początkujących b)popisać się przed początkującymi c)nakarmić głód komplementowy?
zak stanisława Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uleczko bo limit za duży na P a Jacek nie jest pewien i tak mimo pochwał ma swoje ale... mnie zastanawia ta sutanna Jacku - dlaczego akurat ona ? pozdrawiam ciepło ES
EWA_SOCHA Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 bo to zaślubiny; przy złotych organach os i trzmieli (a że Jacek moje ulubione fugi wplata, to juz inne dobre słowa mu poslac winnam;)) świadkami tam drzewa;bukiety pani młodej to godziny;upojna "noc poślubna" itd; :))
JACEK KAWECKI Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 zwracam honor bardzo się pomyliłem nie wiem co we mnie wstąpiło chyba za bardzo byłem rozkojarzony a hoj panie kapitanie
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ewa Socha; ja nie w tym wieku, co by się obrażać; najwyżej rozgniewam się, tylko poszukam, z jakiego powodu - ale nie znajduję; przeciwnie! cieszę się; :))) J.S
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 le mal.; z rozgrzanego jak piec hutniczy Krakowa przesyłam hejnał marjacki - znaczy się - czas na lody! :))) J.S
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 kalina kowalska.; za to podkreślenie, dziekuję szczególnie! /wiedziałem... :)) ! /;
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ula.; no to dostałem ul pełen miodu z łyżką dziegciu! :))) żadnego utworu nie jestem do końca pewien; ponadto w warsztacie wcale nie ma gorszych wierszy ani poetów niż w innym dziale; /!! jest to najbardziej pożyteczna strona, i najbardziej praktyczna; jak uznam się za wielkiego poetę, możesz mi zamawiać trumnę /! :))) dzięki za miłe słowa, które w części mówią prawdę; jestem - jak wszyscy! - łasy na pochwały; moje miejsce tutaj ma również znaczenie pedagogiczne - bo chętnie zarażam optymizmem i entuzjazmem do poezjowania /czasem poprzez krytykę - ale czy nie rozsądniej przez sztukę? pozdrawiam! J.S
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 zak stanisława.; mam osobistego tłumacza! pod Twoim komentarzem Ewa dała prawidłową wykładnię; noc wszystkich ze wszystkimi godzi i wiąże - choćby w snach! :))) pozdrawiam poziomkowo! :)) J.S
kalina kowalska Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ho, ho - prorok? :)))
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ho, ho - proprok? :))) CZY nie chciałaś napisać "paprok"? albo "paproch"? :))) kalino - czy rzeczywiście tak trudno było domniemywać? trochę Twoich wierszy przeczytałem, i co nieco dowiedziałem się od Ciebie; więc pisząc ten zwrot naprawdę pomyślałem : kalinie się spodoba! mam satysfakcję; :))) i na serio ucieszyła mnie Twoja dla tego akceptacja; jeszcze raz dzięki! :) J.S
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jacek Kawecki.; Jacek z Jackiem jak Czekista z Czekistą - zawsze razem w szeregu; gorąco! Jacku; biomet niekorzystny na terenie całego kraju a nad Krakowem granat - tylko patrzeć jak wybuchnie; pozdrawiam pułkownika! :)) J.S
kalina kowalska Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ho, ho - proprok? :))) CZY nie chciałaś napisać "paprok"? albo "paproch"? :))) kalino - czy rzeczywiście tak trudno było domniemywać? trochę Twoich wierszy przeczytałem, i co nieco dowiedziałem się od Ciebie; więc pisząc ten zwrot naprawdę pomyślałem : kalinie się spodoba! mam satysfakcję; :))) i na serio ucieszyła mnie Twoja dla tego akceptacja; jeszcze raz dzięki! :) J.S ha, ha chciałam napisac prorok ; D (przecież wiesz) już zaraz poprawię, gdzie mogę
jacek_sojan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 kalino.; śmiejmy się! :) lato! J.S
Rekomendowane odpowiedzi